Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Požár v bytě v Olomouci souvisel podle policie s výrobou drog

Požár po výbuchu plynu v kuchyni panelového domu na okraji Olomouce, který v sobotu zaměstnal hasiče, souvisel s výrobou drog. Podle olomoucké policejní mluvčí Petry Vaňharové se dva mladíci snažili získat THC ze sušiny konopí a vznítily se přitom výpary plynu. Jeden z mladíků utrpěl popáleniny, se kterými byl předán do péče zdravotnické záchranné služby. Oběma nyní hrozí až pětileté vězení, informovala policejní mluvčí.

Třiadvacetiletý a o rok starší mladík podle policie experimentovali s podomácky vyrobeným zařízením na extrakci čistého THC ze sušiny konopí. "V sobotu večer v bytě na okraji Olomouce plnili plechovou nádobku s konopím tekutým plynem, při čemž došlo ke vznícení výparů plynu. Následovala exploze v prostoru kuchyňské linky a drobný požár plastového odpadkového koše," uvedla policejní mluvčí.

Olomoučtí kriminalisté případ vyšetřují pro podezření z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS

Štítky ČR, kriminalita, drogy, požár, Olomouc, konopí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár v bytě v Olomouci souvisel podle policie s výrobou drog  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.