Počasí dnes29 °C, zítra22 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

Dopravu na dálnici brzdil kličkující řidič. Únavou usínal za volantem

Kolonu vozidel na dálnici ve směru z Olomouce na Ostravu způsobil řidič osobního auta, který kličkoval po silnici ze strany na stranu. Policistům se po upozornění svědků podařilo vůz stáhnout z dálnice. Řidič nebyl opilý, ale únavou usínal za volantem.

Ve středu odpoledne policisté o podivné jízdě osobního auta Škoda Octavia po dálnici dostali několik oznámení na linku 158. Ostatní řidiči kličkující vůz nemohli předjet.

"Podle oznamovatelů řidič osobního vozidla kličkoval po dálnici ze strany na stranu a v několika případech zavadil o svodidla. Místy jel padesáti až šedesátikilometrovou rychlostí a za ním se začala vytvářet kolona vozidel, řidičům se nedařilo kličkující vozidlo předjet," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman. Jízdou řidič způsobil škodu 170 tisíc korun.

Policistům se podařilo řidiče na 283. kilometru u Přáslavic zastavit a čtyřiapadesátiletého řidiče z Opavska stáhnout nejbližším výjezdem z dálnice. "Řidič policistům sdělil, že ráno vyjel z Opavy do Českých Budějovic, ze kterých se vracel. Většinu zpáteční cesty jel proti slunci a mezi Prostějovem a Olomoucí začal pociťovat únavu. Vlivem únavy zřejmě usínal a místy narážel do svodidel," uvedl policejní mluvčí.

Policisté zpětně zmapovali úsek řidičovy jízdy a na třech místech zadokumentovali poškozená ocelová svodidla. Řidič na nich způsobil škodu za 20 tisíc korun, dalších 150 tisíc korun jej bude stát oprava auta. Nehodou se nadále zabývají policisté dálničního oddělení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, nehoda, D35, Olomoucký, dálnice, únava, Olomouc, Ostrava, Škoda Octavia, Přáslavice, okres Opava, České Budějovice, Opava, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu na dálnici brzdil kličkující řidič. Únavou usínal za volantem  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.