Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Opilý muž vyhrožoval bombou na olomouckém nádraží. Hned byl zatčen

Olomoučtí policisté dopadli čtyřiadvacetiletého muže z Ostravy, který vyhrožoval bombou na olomouckém hlavním vlakovém nádraží. Na tísňovou linku volal dvakrát, nádraží museli prohledat psovodi. Pachatele policie dopadla vzápětí, nyní mu hrozí až osm let vězení.

Muž volal na linku 158 v pátek po 14. hodině a po 15 minutách svou hrozbu zopakoval.

"To mu ale už byli v patách policisté, kteří jej za 20 minut od prvního oznámení zadrželi nedaleko hlavního nádraží. Čtyřiadvacetiletý muž z Ostravy byl pod vlivem alkoholu, nadýchal téměř 2,5 promile alkoholu," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Policistům se muž přiznal a řekl, že šlo pouze o poplašnou zprávu. Zadržený muž putoval nejprve do protialkoholní záchytné stanice v Olomouci a následně do policejní cely.

O víkendu jej olomoučtí kriminalisté obvinili ze zločinu šíření poplašné zprávy, za což mu hrozí vzhledem k tehdy platnému nouzovému stavu až osm let za mřížemi. Obviněný jako důvod svého jednání uvedl, že chtěl jít do vězení. Stíhán je na svobodě.

Kvůli jeho telefonátům prohledávaly nádraží dvě desítky policistů, vojáků a strážníků včetně psovodů se psy speciálně vycvičenými na vyhledávání výbušnin. 

Opilý a zkouřený muž si venku po zákazu vycházení odmítal nasadit respirátor. Skončil na záchytce

Jeden případ, dva rozdílné konce. Prostějovští policisté dostali na tísňové lince o středeční půlnoci hlášení o dvou mužích, kteří se údajně měli pohybovat po Okružní ulici po zákazu vycházení. Po příjezdu hlídky na místo si jedenatřicetiletý muž...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky kriminalita, nádraží, anonym, bomba, Olomouc, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý muž vyhrožoval bombou na olomouckém nádraží. Hned byl zatčen  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.