Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Celníci odhalili obří daňový podvod skupiny cizinců za více než 25 milionů

Z daňového podvodu za více než 25 milionů korun je podezřelá skupina lidí ukrajinské a bulharské národnosti, kterou na konci března odhalili olomoučtí celníci ze Sekce pátrání Generálního ředitelství cel. Skupina cizinců měla krytí v registrované pracovní agentuře s platným povolením.

"Osoby jsou z okruhu obchodních společností, jejichž podnikatelská aktivita tkví v poskytování levných zahraničních pracovních sil," sdělila Martina Kaňková z Generálního ředitelství cel.

Specialisté podle Kaňkové zjistili, že skupina vyvíjí aktivity prostřednictvím registrované pracovní agentury na základě platného povolení a další aktivity přes neregistrované agentury.

"Z jejich účtů pak skupina osob vybírala hotovost a v účetnictví vykazovala úmyslně fiktivní pořizovací náklady. Svým jednáním snižovala základ pro stanovení daně z přidané hodnoty a současně daně z příjmu právnických osob," popsala Kaňková daňový podvod.

Daňový únik je nyní vyčíslen na 25 milionů korun, ale s ohledem na následující uzavření zdaňovacích období bude podle Kaňkové zřejmě vyšší.

"Za účelem náhrady způsobené škody státu na daních zajistili celníci při domovních prohlídkách a prohlídkách jiných prostor finanční prostředky v hotovosti a na účtech ve výši 9,5 milionu korun a majetek v hodnotě 20,5 milionu korun," uvedla Kaňková.

Případ podle ní dozoruje olomoucká pobočka Krajského státního zastupitelství Ostrava.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Celní správa

Štítky celní správa, podvod, daně, Ukrajina, Bulharsko, kriminalita, Olomoucký kraj, Krajské státní zastupitelství v Ostravě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci odhalili obří daňový podvod skupiny cizinců za více než 25 milionů  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.