Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

V Přerově někdo zasáhl psa dvěma diabolkami. Zvíře později uhynulo

Dvěma diabolkami zasáhl neznámý pachatel jorkšírského teriéra na dvoře rodinného domu v přerovské části Předmostí. Na zranění zvířete, kterého střely zasáhly do tlamy a do páteře, přišel až veterinář, k němuž ho kvůli špatnému zdravotnímu stavu odnesl majitel. Zvíře nakonec uhynulo.

Policie po pachateli pátrá, případ vyšetřuje pro poškození cizí věci. Incident majitel oznámil na policii minulý týden v pátek.

"K útoku mělo dojít koncem dubna na dvoře rodinného domu v Přerově Předmostí. Jakmile poškozený zjistil, že pes, rasy yorkshire, není v pořádku, vzal ho na kontrolu k veterináři. Tam se zjistilo, že byl zasažen dvěma diabolkami, jednou do oblasti páteře a druhou v okolí tlamy. Jeden z projektilů mu navíc zůstal v těle," popsala mluvčí přerovské policie Miluše Zajícová.

Přibližně o čtrnáct dní později šestiletý pes na následky zranění uhynul. Majiteli má škodu asi 12 tisíc korun, daleko citelnější je pro něho ovšem ztráta zvířete, který se podle policie stal doslova členem rodiny.

"Případ nepochopitelné lidské bezcitnosti a surovosti šetříme pro trestný čin poškození cizí věci s jednoletou trestní sazbou odnětí svobody," dodala mluvčí policie.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky pes, střelba, vzduchovka, kriminalita, policie, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Přerově někdo zasáhl psa dvěma diabolkami. Zvíře později uhynulo  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.