Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Při kontrolách v Olomouci a Přerově policisté odhalili marihuanu a kokain

Desítky policistů a celníků v noci na dnešek pročesávaly ulice Olomouce a Přerova v rámci akce zaměřené na zneužívání a prodej drog. Při kontrolách strážci zákona v centru Olomouce a kolem vlakového nádraží dopadli několik mužů, kteří u sebe měli větší množství marihuany a také kokain.

Akce se zúčastnilo několik desítek olomouckých policistů, příslušníci olomouckého Celního úřadu a kynologové z Pardubic.

"Hlavním cílem policejního opatření bylo zaměření se na protiprávní jednání související se zneužíváním omamných a psychotropních látek a jedů, jejich nelegální výrobou a obchodování s nimi," uvedla mluvčí policie Petra Vaňharová.

Strážci zákona se zaměřili na místa, kde se zdržuje víc lidí. Šlo především o okolí dětských hřišť, relaxačních prostor, jako jsou parky, okolí obytných zón a obchodní centra. Akce probíhala hlavně v Olomouci a poté i v Přerově.

V centru Olomouce policisté kontrolovali šestadvacetiletého muže, u kterého našli zhruba 12 gramů marihuany. "O dvě hodiny později neunikl na hlavním nádraží policejní kontrole jednačtyřicetiletý muž, který u sebe v batohu přechovával 20 gramů sušené rostlinné hmoty s obsahem THC a také téměř jeden gram kokainu," popsala mluvčí. Poblíž nádraží pak policisté dopadli také devětatřicetiletého muže s téměř 18 gramy marihuany.

"Ve všech třech případech zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, na který trestní zákoník ukládá trest odnětí svobody až na jeden rok, zákaz činnosti nebo propadnutí věci," dodala mluvčí policie.

Mimo to policisté odhalili dalších třicet drogových přestupků a v kontrolách hodlají pokračovat i v budoucnu.

Policie našla v bytě v Hranicích krabice se třemi kilogramy marihuany

Kriminalisté dopadli v Hranicích na Přerovsku osmatřicetiletého muže podezřelého z rozsáhlé distribuce marihuany. Při domovní prohlídce našli papírové krabice s více jak třemi kilogramy drogy. Muž podle policie zásoboval odběratele v celém městě....

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky kontrola, drogy, marihuana, policie, Olomouc, kokain, Přerov, Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při kontrolách v Olomouci a Přerově policisté odhalili marihuanu a kokain  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.