Počasí dnes31 °C, zítra33 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Nákladnímu autu uletělo na D46 za jízdy kolo a zdemolovalo auto

Na dálnici D46 u Prostějova upadlo nákladnímu autu s návěsem při jízdě kolo a čelně narazilo do osobního auta jedoucího v protisměru. Přední část vozu byla po nárazu zcela zdemolována, nikdo se však při nehodě nezranil, sdělila dnes mluvčí policie Miluše Zajícová. Podobné případy řešili policisté v Olomouckém kraji také v předchozích letech, před sedmi lety uvolněné kolo na R35 u Přáslavic skončilo tragickou nehodou.

Nehoda se stala ve středu, nákladní vozidlo s návěsem jelo po dálnici ve směru od Vyškova na Prostějov. "Řidič nákladního vozidla si pořádně nezkontroloval upevnění levého zadního kola, které se zhruba na 15. kilometru dálnice uvolnilo a čelně narazilo do osobního auta VW Passat, které jelo v protisměru. V těchto místech je vozovka zúžena do jednoho jízdního pruhu," uvedla policejní mluvčí.

Při nehodě nebyl podle policie nikdo zraněn, alkohol byl u obou řidičů, cizinců, vyloučen. Řidiči nákladního vozidla byla uložena bloková pokuta 2000 korun, škoda byla vyčíslena na 210 tisíc korun, uvedla mluvčí.

Podobné případy nehod kvůli uvolněným kolům nákladních aut řešili policisté v Olomouckém kraji již několikrát. Tragická nehoda kvůli uvolněnému kolu se stala v Olomouckém kraji v prosinci 2014, kdy usmrtilo na rychlostní silnici R35 u Přáslavic pětatřicetiletého řidiče osobního vozidla. Kolo dopadlo na jeho střechu, řidič zemřel na místě. V březnu 2019 užitkovému vozu na Šumpersku upadla při jízdě dvě kola, která poškodila tři osobní vozy a způsobila škodu téměř za čtvrt milionu korun. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Podobné případy řešili policisté v Olomouckém kraji také v roce 2018. V Brodku u Prostějova tehdy uvolněná dvě levá kola umístěná na zadní nápravě poškodila dvě auta, jedno z nich zastavila až stěna rodinného domu. Kolo z přívěsu dodávky upadlo tehdy o den později také na obchvatu Zvole na Šumpersku, i tehdy poškodilo dvě auta.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, nehoda, D46, Prostějov, nákladní automobil, havárie, Olomoucký kraj, dálnice, Přáslavice, Vyškov, okres Šumperk, Volkswagen Passat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nákladnímu autu uletělo na D46 za jízdy kolo a zdemolovalo auto  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.