Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Motocyklista ujížděl policistům, honičku ukončil až náraz do jejich auta

Až dva roky za mřížemi hrozí devětatřicetiletému muži, který ve čtvrtek večer ujížděl policistům na motocyklu. Za řídítky neměl co dělat, jelikož má platné zákazy řízení do konce roku 2029. Motocykl, který řídil, navíc nikdy nebyl registrován v tuzemsku. Honičku ukončil náraz do policejního auta, čímž způsobil škodu za zhruba 50 tisíc korun.

„Policisté chtěli zkontrolovat řidiče motocyklu, který na ulici Keplerova nezastavil na červený signál ,,STŮJ“ a pokračoval dál ve své jízdě směrem na Nové Sady. Motorkář na výzvu k zastavení reagoval postupným zpomalením až k téměř úplnému zastavení. Jakmile jej policisté předjeli, motorkář prudce zrychlil, policejní vozidlo objel a ujížděl pryč,“ shrnula mluvčí policie Petra Vaňharová.

Motocyklista se za žádnou cenu nehodlal vzdát. Na některých úsecích ujížděl rychlostí přesahující 150 kilometrů v hodině. „Po pár minutách se ujíždějícímu motocyklistovi zřejmě nepodařil úhybný manévr, při kterém se snažil objet služební auto přes chodník. Došlo ke kolizi, při které motorkář narazil do pravé strany policejního automobilu. V důsledku nárazu upadl i s motorkou na zem,“ dodala Vaňharová.

Policisté zjistili, že devětatřicetiletý motorkář má několik platných zákazů řízení všech motorových vozidel do roku 2029. „Mimo jiné provedený orientační test na drogy vyšel u řidiče s pozitivním výsledkem na amfetamin/metamfetamin. Navíc policisté zjistili, že motocykl zřejmě nebyl nikdy registrován v České republice. K originalitě celého případu přispěla papírová registrační značka umístěná na zadní straně motocyklu,“ doplnila mluvčí policie.

Za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání hrozí muži až dva roky za mřížemi.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Olomouc, nehoda, Policie ČR, motocykl, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Patrik Thor MSc

HLAVNĚ § by měly také dostávat ,,líznout" TESTU ty policisté co vjížděj do CESTY.........! :) I KDYŽ TO TOHO CO UJÍŽDĚL NEOMLOUVÁ. Ale na všechny stejnej metr !!!

Pátek, 16. července 2021, 18:15Odpovědět

Motocyklista ujížděl policistům, honičku ukončil až náraz do jejich auta  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.