Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Na nádraží v Šumperku napadl mladík bezdomovce, jeden na následky zranění zemřel

V Šumperku u nádraží napadl a okradl podle kriminalistů mladistvý dva bezdomovce. Jeden z nich, pětapadesátiletý muž, na následky zranění zemřel. Policisté podezřelého mladíka zadrželi. Kriminalisté ho obvinili z těžkého ublížení na zdraví a krádeže, bezdomovce totiž při útoku také okradl. Novináře o tom dnes informoval krajský policejní mluvčí Libor Hejtman. Mrtvého bezdomovce našli lidé v blízkosti šumperského autobusového nádraží v pátek 9. července.

Pitva prokázala, že zemřel na následky zranění způsobené někým dalším. Kriminalisté začali pátrat po útočníkovi, ve čtvrtek minulý týden mladistvého zadrželi.

"Je obviněný, že ve čtvrtek 8. července 2021 v nočních hodinách v Šumperku fyzicky napadl dva muže bez domova a jednoho z nich navíc okradl o mobilní telefon, cigarety a menší hotovost. Jeden z poškozených, pětapadesátiletý muž na následky zranění zemřel," uvedl policejní mluvčí.

Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět pro jeho vzetí do vazby, který soud akceptoval. Vzhledem k věku podezřelého mu hrozí poloviční trestní sazba, tedy čtyři až osm let, dodal Hejtman.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, kriminalita, napadení, úmrtí, Šumpersko, bezdomovec, Šumperk, úraz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na nádraží v Šumperku napadl mladík bezdomovce, jeden na následky zranění zemřel  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.