Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Pod vlivem alkoholu i drog. Ujíždějícího čtyřkolkáře zastavil až kluzký terén

Na pořádný problém si zadělal sedmatřicetiletý řidič čtyřkolky, který v neděli odpoledne ujížděl policistům v Mohelnici. Pozornost hlídky upoutal rychlou jízdou. Po krátké honičce, při které naboural do policejního vozu, bylo jasné, proč ujížděl.

„Policisté zjistili, že má platnou blokaci řidičského oprávnění a řídil pod vlivem alkoholu i jiných omamných či psychotropních látek. Při dechové zkoušce mu naměřili 0,3 promile, test na drogy vyšel pozitivně na THC a amfetamin/metamfetamin. V pořádku nebyla ani čtyřkolka. Ta byla osazena jinou registrační značkou a řidič k ní nepředložil ani potřebné doklady,“ potvrdila mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.

Řidič čtyřkolky upoutal pozornost hlídky v neděli po druhé hodině odpolední. „Policisté se řidiče rozhodli zkontrolovat. Vyjeli za ním a pomocí výstražného znamení dávaného ze služebního vozidla vyzvali řidiče k zastavení. Řidič však na jejich výzvu nereagoval a vysokou rychlostí pokračoval v jízdě směrem na Loštice. Kousek před Lošticemi sjel ze silnice vpravo na travnatou cestu,“ dodala mluvčí. Tam mu ale v mírném stoupání začala na čtyřkolce podkluzovat kola. Ve snaze se otočit a vyjet jiným směrem navíc předním kolem čtyřkolky naboural policejní vůz. „To už ale policisté pronásledovaného řidiče za použití donucovacích prostředků zajistili,“ uzavřela Vybíhalová. Případem se teď bude zabývat správní orgán.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Mohelnice, Policie ČR, honička, čtyřkolka, pronásledování, drogy, Loštice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pod vlivem alkoholu i drog. Ujíždějícího čtyřkolkáře zastavil až kluzký terén  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.