Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Mladík v Olomouci posprejoval čtyřicet objektů. Litoval pozdě, hrozí mu vězení

Policisté dopadli sprejera, který od poloviny dubna do současnosti posprejoval nebo pomaloval téměř čtyři desítky objektů v Olomouci. Devatenáctiletý mladík z Olomouce se přiznal a všeho litoval. Hrozí mu až rok vězení.

"Klec spadla v těchto dnech, kdy si policisté pro mladíka přišli a sdělili mu podezření z přečinu poškození cizí věci," potvrdil mluvčí policie Libor Hejtman.

Mladík se u výslechu přiznal ke všem 37 pomalovaným objektům. "Malby tvořil různými barvami všude, kde se mu zlíbilo. Nejen na soukromé objekty, ale i na budovy obchodních či sportovních center, knihoven nebo na chodníky, odpadkové koše, elektrické rozvaděče," popsal mluvčí policie.

Celková škoda je přes 320 tisíc korun. "Mladík uvedl, že maloval, neboť je tvořivý člověk a malování ho baví. Na druhou stranu si neuvědomil, jak velkou škodu svým počínáním způsobil, a svého jednání litoval," dodal mluvčí.

Mladíkovi nyní hrozí až jeden rok vězení. Není zároveň vyloučeno, že majitelé objektů po něm budou chtít náhradu škody.

Například v polovině května v noci mladý sprejer pokreslil fasádu sportovního centra v Olomouci. Kolem hlavního vstupu vytvořil černou barvou celkem šest nečitelných nápisů. V tomto případě je škoda kolem dvaceti tisíc korun.

Sprejer popsal sochu sedícího básníka Wolkera na náměstí v Prostějově

Sochu sedícího básníka Jiřího Wolkera na náměstí v Prostějově poničil neznámý sprejer. Na okraj jeho kabátu nastříkal nečitelný nápis a klikyháky. Škodu město Prostějov zatím nevyčíslilo, policie už celý případ vyšetřuje pro trestný čin poškození...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky sprejer, policie, vězení, Olomouc, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík v Olomouci posprejoval čtyřicet objektů. Litoval pozdě, hrozí mu vězení  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.