Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Vosa v kabině náklaďáku. V tragické nehodě u Lipníku hrál roli dotěrný hmyz

Zřejmě vosa nebo včela hrála roli v tragické nehodě u Lipníka nad Bečvou na Přerovsku, při které v úterý zemřel pětasedmdesátiletý řidič dodávky. Narazil do odstaveného nákladního auta na nájezdu na dálnici D1, jehož řidič zastavil podle své výpovědi právě kvůli dotěrnému hmyzu.

Informaci o okolnostech nehody upřesnila policejní mluvčí Miluše Zajícová. Nehoda se stala odpoledne, komunikace byla bezmála tři hodiny uzavřena. Případ policie vyšetřuje pro podezření z usmrcení z nedbalosti, u zemřelého byla nařízena soudní pitva.

"Podle dosud zjištěných okolností jel řidič ve středních letech s nákladním vozidlem Volvo po silnici I/35 ve směru od Lipníka nad Bečvou na nájezd na D1. Na rovném úseku této komunikace pod dálničním mostem zastavil a zapnul výstražná světla z toho důvodu, že mu do kabiny vletěla včela nebo vosa a chtěl ji vyhnat oknem u spolujezdce," uvedla policejní mluvčí.

Do stojícího kamionu však vzápětí z dosud nezjištěných důvodů narazil pětasedmdesátiletý řidič dodávkového vozidla, který jel stejným směrem. "Řidič dodávky na místě podlehl způsobeným zraněním. Hmotná škoda byla předběžně stanovena na šest set tisíc korun," doplnila mluvčí.

V Olomouckém kraji jde o druhou tragickou nehodu od začátku prázdnin. V polovině července nepřežil šedesátiletý muž v Cholině na Olomoucku pád z kola.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie České republiky

Štítky ČR, nehoda, úmrtí, Lipník nad Bečvou, Dálnice D1, okres Přerov, Volvo Cars, Olomoucký kraj, hmyz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vosa v kabině náklaďáku. V tragické nehodě u Lipníku hrál roli dotěrný hmyz  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.