Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Vloupání v Nedvězí skončilo vraždou seniorky. Kriminalisté dopadli nebezpečného muže

Během několika hodin vypátrali a zadrželi kriminalisté čtyřicetiletého muže podezřelého z vraždy seniorky v rodinném domě v Nedvězí na Olomoucku. Policejní hlídka její tělo našla ve středu časně ráno, když přijela prověřit oznámení o vloupání do jejího domu. Muž se při výslechu k činu přiznal a vyšetřovatelé ho obvinili z vraždy.

"V jednom z pokojů našla policejní hlídka čtyřiaosmdesátiletou majitelku domu už bez známek života. Vše nasvědčovalo tomu, že zemřela násilnou smrtí," uvedl na tiskovém brífinku vedoucí odboru obecné kriminality olomouckého krajského policejního ředitelství Jan Lisický.

Na místo proto dorazili krajští kriminalisté, kteří po vyhodnocení stop násilníka odpoledne zadrželi v sousední novostavbě rodinného domu, který je zatím neobydlený. "Nejdříve popíral spojitost s úmrtím, pod tíhou důkazů se ale nakonec plně doznal," řekl Lisický. U soudu hrozí obviněnému recidivstovi 15 let až 20 let vězení, případně výjimečný trest. 

Zadržený muž bydlel v Nedvězí nedaleko domu seniorky. Před svým činem zřejmě užil návykové látky a poté se v noci z úterý na středu vydal do sousedčina domu krást. Majitelku fyzicky napadl a následně rdoušením a škrcením usmrtil. Dům pak několik hodin prohledával, až ho nakonec vyrušil syn oběti, kterého lomoz probudil. Zloděj z domu utekl a ukryl se v sousedním neobydleném domě, kde ho policisté odpoledne zadrželi. Krátce předtím si muž podřezal žíly, zřejmě kvůli své bezvýchodné situaci. Policisté ho proto převezli k ošetření do Fakultní nemocnice Olomouc a poté umístili do cely.

Policie čtyřicetiletého muže obvinila z vraždy, které se odpustil zvlášť trýznivým způsobem. Podle Lisického má obviněný bohatou trestní minulost, hlavně majetkové povahy. "Dosud nikdy se ale neodpustil násilné trestné činnosti," řekl Lisický. Pachatel byl podle něj zaměstnaný a jeho majetkové poměry nejsou podprůměrné.  Motiv, proč se v noci vydal do sousedčina domu krást, zatím nebyl objasněn. "Vztah k oběti neměl," dodal Lisický.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Krimi, vražda, vloupání, recidivista, policie ČR, policista, vyšetřování, Olomouc, dům, Nedvězí, Olomoucký kraj, Fakultní nemocnice Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vloupání v Nedvězí skončilo vraždou seniorky. Kriminalisté dopadli nebezpečného muže  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.