Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Zloděj podezřelý z vloupání do rodinných domů skončil ve vazbě. Škoda je 800 tisíc

Z více než deseti vloupání do rodinných domů na území Olomouckého a Moravskoslezského kraje je podezřelý dvaačtyřicetiletý muž z Přerovska, kterého zadrželi olomoučtí kriminalisté. Jedenáctkrát soudně trestaný zloděj majitelům domů způsobil škodu přes 800 tisíc korun. Skončil ve vazbě.

Muž se do rodinných domů vloupal od dubna do června. "Dotyčný měl jednoznačný cíl, společný pro všechny domy, které se staly objektem jeho zájmu. Majitelé po jeho nezvané návštěvě postrádali buď finanční hotovost, nebo šperky z cenných kovů. Bez zásadních ztrát vyvázli pouze ti, u kterých se zmiňovaných věcí nedohledal," sdělila policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Například v polovině května se recidivista vloupal do rodinného domu na Novojičínsku, při kterém vznikla škoda téměř 400 tisíc korun. "Muž nejprve vnikl na oplocený pozemek, odkud vypáčil zadní vstupní dveře domu. Vlezl dovnitř a při prohledání nábytku našel a odcizil finanční hotovost jak v tuzemských, tak i zahraničních měnách, investiční zlato a zlaté šperky," řekla Vaňharová.

V polovině června se obviněný muž vloupal do rodinného domu v obci na Olomoucku. "Po předchozím přelezení oplocení pozemku vstoupil do neuzamčené garáže, přes kterou vešel do domu. Při jeho počínání jej však v obývacím pokoji překvapil majitel domu, kterému nevítaný host nastříkal paralyzující sprej do obličeje a z místa utekl. Tentokrát ke škodě na majetku a ani k újmě na zdraví nedošlo," podotkla Vaňharová.

Domovní prohlídky odhalily ukradené věci

Kriminalistům se podařilo pachatele vloupání do rodinných domů vytipovat a v úterý jej zadrželi v místě jeho bydliště.

"Současně u něj provedli domovní prohlídku, při které zajistili některé z věcí souvisejících s uvedenou trestnou činností. Kriminalisté dali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soud ve čtvrtek akceptoval. Trestní stíhání probíhá vazebně," dodala Vaňharová.

Muži nyní za krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci hrozí až pětileté vězení nebo peněžitý trest. 

Neznámý zloděj ukradl ve Vrahovicích okrasnou kašnu s chlapcem a psem

Téměř dva metry vysoký plot musel překonat zloděj, který ze zahrady rodinného domu ve čtvrti Vrahovice v Prostějově ukradl okrasnou kašnu s chlapcem a psem. Škoda je téměř 4 tisíce korun. Policie hledá případné svědky a po kašně pátrá.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zloděj, vloupání, série, rodinný dům, policie, vazba, Olomouc, dům, Olomoucký kraj, Moravskoslezský kraj, okres Přerov, okres Nový Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj podezřelý z vloupání do rodinných domů skončil ve vazbě. Škoda je 800 tisíc  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.