Počasí dnes11 °C, zítra13 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Žena způsobila explozi, když vyráběla extrakt z konopí. Hrozí jí až osm let

Koncentrovaný extrakt z konopí vyráběla na kuchyňském sporáku v Olomouci jednadvacetiletá žena. Používala přitom plyn do zapalovačů, který vybuchl a začal hořet. Při explozi se zranil spolubydlící, policie již ženu obvinila z nedovolené výroby a přechovávání drog.

Nešťastná událost se stala v pátek 13. srpna krátce před jednou hodinou odpoledne v olomoucké místní části Nová Ulice. První informace hovořily o výbuchu a požáru, který nájemníci bytu sami uhasili. V bytě bydlela jednadvacetiletá žena se čtyřicetiletým mužem.

"Mladá žena měla na kuchyňském sporáku připravovat silně koncentrovaný konopný extrakt, a to za užití plynu na plnění zapalovačů. Při výrobě však zřejmě došlo ke vznícení používaného plynu s následným vzplanutím rostlinné hmoty. Oheň poškodil část kuchyňské linky a navíc poranil muže," popsala mluvčí policie Petra Vaňharová.

Muže ošetřila zdravotnická záchranná služba, škoda je kolem 10 tisíc korun. Policie však v bytě objevila téměř 2 kilogramy sušeného konopí s obsahem THC a také elektrokoloběžku, kterou podle evidence někdo ukradl.

"Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. V případě prokázání viny a odsouzení tak mladé ženě hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let," dodala mluvčí policie.

Požár v bytě v Olomouci souvisel podle policie s výrobou drog

Požár po výbuchu plynu v kuchyni panelového domu na okraji Olomouce, který v sobotu zaměstnal hasiče, souvisel s výrobou drog. Podle olomoucké policejní mluvčí Petry Vaňharové se dva mladíci snažili získat THC ze sušiny konopí a vznítily se přitom...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky konopí, extrakt, výroba, exploze, požár, policie, Olomouc, drogy, Nová Ulice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena způsobila explozi, když vyráběla extrakt z konopí. Hrozí jí až osm let  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.