Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Lesník upozornil motorkáře na zákaz vjezdu. Po napadení skončil v nemocnici

Trojice agresivních motorkářů napadla v neděli dopoledne nedaleko Větrné ve Zlatých Horách zaměstnance Arcibiskupských lesů a statků Olomouc. Stalo se tak poté, co je upozornil na porušení zákona o zákazu vjezdu motorových vozidel do lesa. Pětašedesátiletého lesníka převezla záchranná služba do jesenické nemocnice.

,,V neděli dopoledne obdržel náš kolega informaci, že se po lese neoprávněně pohybují motoristé a porušují tak zákon o zákazu vjezdu do lesa. Jakožto zaměstnanec správy lesa se proto vydal za nimi, aby celou situaci vyřešil. Motorkáři si na něj počkali a po krátké výměně názorů a pokusu našeho kolegy si je alespoň vyfotit pro potřeby policie jej povalili na zem. Útočníci pětašedesátiletému lesníkovi způsobili poranění hlavy, oka a pohmoždění žeber i zad,“ popsala mluvčí Arcibiskupských lesů a statků Olomouc Dagmar Málková.

Poraněného muže odvezla záchranná služba do nemocnice v Jeseníku, kde podstoupil podrobná vyšetření a poté byl propuštěn do domácího léčení.

Případem se zabývá Policie České republiky. „Od neděle prověřujeme napadaní zaměstnance Arcibiskupských lesů a statků Olomouc. Po napadení upadl muž na zem a z ruky vytratil mobilní telefon. Motorkáři telefon zvedli ze země a odhodili ho do lesního porostu,“ informovala policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Pro společnost Arcibiskupské lesy a statky Olomouc s.r.o. se jedná vůbec o první podobný incident, který otřásl všemi zaměstnanci.

,,Velice nám záleží na prošetření celého případu a dopadení všech viníků. To, co se stalo, je naprosto nepřípustné a pachatelé musí být adekvátně potrestáni. Vážíme si našeho kolegy, který se neváhal postavit problému a hájil svou profesi i lesní zákon, ačkoliv agresoři byli v početní přesile,“ uvedl Arnošt Buček, jednatel Arcibiskupských lesů a statků Olomouc.

Neukáznění řidiči v lesích trápí lesníky dlouhodobě. Motorkáři i řidiči čtyřkolek svou jízdou poškozují lesní porosty a zároveň ohrožují zdraví a bezpečnost ostatních návštěvníků lesa. Lesníci proto dlouhodobě spolupracují s příslušníky policie a pořádají preventivní akce, při kterých společně hlídkují na lesních cestách a vstupech do lesa.

 ,,Budeme rádi, když návštěvníci lesa nebudou lhostejní, a pokud se s podobným porušováním zákona setkají, budou neprodleně kontaktovat správce lesa či policii,“ uvádí v prohlášení Arcibiskupské lesy a statky Olomouc.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Napadení, útok, zranění, les, lesník, motorkář, motorkáři, Jesenicko, Zlaté Hory, Olomouc, statek, Jesenická nemocnice, policie, Policie České republiky, Arcibiskupské lesy a statky Olomouc s.r.o., Jeseník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Dombrovsky

Jan Dombrovsky k článku jen pár slov. Až bych je ty gaunery našel zastřelil bych je. Žádné vězení nebo pokuta!!!! A myslím to smrtelné vážně. Taci si nic jiného nezaslouží. Pistoli nosím nabitou!!!!

Pátek, 20. srpna 2021, 16:53Odpovědět

Lesník upozornil motorkáře na zákaz vjezdu. Po napadení skončil v nemocnici  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.