Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Na Litovelsku policie sklidila patnáct rostlin konopí. Pěstitelům hrozí pět let

Patnáct rostlin konopí zabavili na zahradě rodinného domu na Litovelsku policisté. Pěstovali je zde osmnáctiletá žena a jednatřicetiletý muž. Oba jsou podezřelí z nedovolené výroby a nakládání s omamnými a psychotropními látkami a hrozí jim až pět let vězení.

Oznámení o tom, že se na zahradě rodinného domu v obci na Litovelsku nachází větší množství vzrostlých rostlin konopí, dostali policisté ve středu.

"Olomoučtí kriminalisté zajistili na dvoře u domu celkem devět rostlin, které obsahovaly látku THC. Ty měla vypěstovat osmnáctiletá žena. Na zahradě náležící k domu zajistili dalších šest rostlin konopí s obsahem THC, které si zde měl zasadit a pěstovat jednatřicetiletý muž," řekla mluvčí policie Petra Vaňharová.

Policie případ vyšetřuje pro podezření z přečinů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

"V případě prokázání viny a odsouzení hrozí jak muži, tak i mladé ženě trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest," dodala mluvčí.

Konopný guru Dušan Dvořák ve vězení píše povídky. Léčitel se chce přihlásit do literární soutěže

Nejznámější pěstitel léčebného konopí v zemi Dušan Dvořák, který si nyní odpykává šestiletý trest, začal ve věznici v Břeclavi psát povídky. S příspěvkem, který má název "Řekni, kde ty kytky jsou" se chce zúčastnit literární soutěže vězňů.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky konopí, marihuana, razie, policie, Litovel, rostliny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Litovelsku policie sklidila patnáct rostlin konopí. Pěstitelům hrozí pět let  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.