Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Zboží za tisícovku, poplatky čtvrt milionu. Žena uvěřila podvodníkovi

Prodej zahradních křesel do ciziny se nevyplatil důvěřivé ženě z Olomoucka. Se zájemcem o koupi se dohodla na ceně dvanáct set korun. Souhlasila také se zaplacením poplatků za dopravu, za které postupně uhradila téměř čtvrt milionu. Až poté se obrátila na policisty.

Čtyřicetiletá žena, která se stala obětí podvodníka, inzerovala v polovině července na internetu prodej zahradního nábytku. Na nabídku zareagoval zahraniční zájemce a přes portál PayPal měl za trojici židlí uhradit 1200 korun a poplatky za dopravu. Celou transakci měla nejprve platit odesílatelka, se kterou by se kupující posléze vyrovnal. K tomu však nedošlo.

Místo peněz přicházely výzvy k úhradě nejrůznějších poplatků za clo, pojištění či vyzvednutí zboží. Žena odeslala téměř čtvrt milionu korun, než si uvědomila, že byla podvedena a na začátku září kontaktovala policisty. „Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu podvod, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Obětí internetových podvodů evidují policisté napříč regionem celou řadu, veřejnost proto nabádají k obezřetnosti. „Důsledně apelujeme na všechny, aby zvážili prodej použitého zboží do zahraničí a s tím spojenými poplatky. Ve většině případů se může jednat o podvod,“ upozorňuje komisař Hejtman.

Policie varuje před podvody na internetu. Registruje už dvacítku případů

V dnešní době technických vymožeností se bohužel setkáváme s podvodníky, kteří cílí cestou sociálních sítí na naše peněženky. Policie radí, jak se bránit, na co si dát pozor a jak se na sítích bezpečně chovat. Policie v Olomouckém kraji...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Internet, inzerát, podvod, krimi, Policie ČR, poplatek, Olomoucký kraj, PayPal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zboží za tisícovku, poplatky čtvrt milionu. Žena uvěřila podvodníkovi  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.