Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Úterý 2. července 2024  |  Svátek má Patricie
Bez reklam

Dvě taxikářky si vymyslely přepadení. Napálil je podvodník a obral o peníze

Olomoučtí kriminalisté v uplynulých dnech nasadili všechny síly na vyšetřování dvou loupeží, při kterých stejný pachatel dvěma taxikářkám sebral peníze. Jak se později ukázalo, v regionu nezačal operovat nový nebezpečný lupič, ale obě ženy si přepadení vymysleli, protože je muž obalamutil a obral o peníze z tržby.

Při první loupeži taxikářka vezla osmadvacetiletého muže od hlavního vlakového nádraží v Olomouci do Prostějova. "Muž vystoupil před jedním z domů a požádal ženu o dva tisíce korun. Peníze potřeboval pro kamaráda s tím, že jí je vrátí a navíc by si mohla přilepšit a mít nějaký zisk," popsala mluvčí policie Miluše Zajícová.

Muž se sice po chvíli vrátil, ale bez peněz. Vzhledem k tomu, že šlo o část tržby, taxikářka si vymyslela loupežné přepadení a policistům vylíčila smyšlený příběh, ve kterém ji zákazník ohrožoval nožem a obral o hotovost.

Druhé přepadení se odehrálo o deset dní později. Na stejném místě naložila do taxíku stejného muže jiná taxikářka, tentokrát chtěl odvést do Vrbátek na Prostějovsku.

"Stejně jako v prvním případě byl velmi výmluvný a mladé ženě řekl, že má rozjetý kšeft a zda by se na něm nechtěla finančně podílet a vydělat si nějaké peníze. Taxikářka se nechala do jeho hry zatáhnout a dala mu 1400 korun," uvedla mluvčí.

Muž nakonec nechtěl do Vrbátek, ale na Husovo náměstí do Prostějova. Tam vystoupil a odešel. Po pár minutách k autu přišla žena, která taxikářce řekla, aby jela ke kostelu do Vrbátek, kde však nikdo nebyl. Stejně jako v prvním případě, taxikářka si vymyslela loupežné přepadení a oznámila ho na policii.

Zbytečné policejní vyšetřování

"Na vyšetřování obou případů jsme nasadili veškeré úsilí a všechny dostupné prostředky, abychom v co nejkratší době dopadli nebezpečného pachatele, který neváhal použít násilí. Veškerá policejní práce byla zcela zbytečná," podotkla mluvčí policie.

Kriminalisté v obou případech zákazníka našli a ten vypověděl, že se chtěl svést zadarmo, ale ani v jednom případě nepoužil násilí nebo nevyhrožoval. "Vzhledem k tomu, že ženy podvodníkovi předaly peníze dobrovolně, nejde o trestný čin," řekla mluvčí policie.

Vyšetřování naopak čeká obě povedené taxikářky. "Jednání obou oznamovatelek budeme nadále posuzovat a budeme se jím zabývat, zda tímto smyšleným oznámením nenaplnily znaky trestného činu nebo přestupku," potvrdila mluvčí policie.

Muž přišel vykrást obchod. Prodavačka ho seřvala a vytlačila ven

Se zlou se potázal muž, který ve středu 17. března 2021 po půl osmé večer přišel do prodejny v ulici Trávník v Přerově s ambicí z prodejny ukrást finanční hotovost. Lupič amatér při svém pokusu narazil na překážku, se kterou nepočítal. Jeho sen o...

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky taxi, taxikářka, podvod, zákazník, policie, Olomouc, Prostějov, Vrbátky, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě taxikářky si vymyslely přepadení. Napálil je podvodník a obral o peníze  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.