Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Tři promile a zákaz řízení do roku 2031. Policisté zadrželi hříšníka za volantem

Kličkující auto neuniklo pozornosti policistů v Šumperku. Hlídka se rozhodla řidiče zastavit, na signály však muž za volantem dlouho nereagoval. Až po pěti minutách zastavil vůz na cyklostezce. Při dechové zkoušce ukázal přístroj až 2,83 promile. Šófér navíc vyjel do provozu i přes několik platných zákazů řízení.

Modrý Renault stylem jízdy zaujal policisty v Uničovské ulici v Šumperku. „Řidič na výstražné zvukové a světelné zařízení vůbec nereagoval a klidně pokračoval v jízdě dál. Zastavil až přibližně po pěti minutách na cyklostezce v obci Nový Malín. Při dechových zkouškách nadýchal 2,83 a 2,81 promile,“ uvedla policejní mluvčí Marie Šafářová.

Sedmačtyřicetiletý muž navíc nepředložil ani žádné doklady potřebné k řízení a provozování vozidla. „Policisté pak zjistili, že muž má z rozhodnutí soudů několik platných zákazů řízení motorových vozidel, a to až do února 2031. Hlídka jej zadržela a posléze umístila do policejní cely. Po provedení nezbytných úkonů bude propuštěn na svobodu,“ upřesnila další postup Šafářová.

Podle trestního zákoníku nyní hrozí zřejmě nepoučitelnému automobilovému hříšníkovi až dvouletý trest vězení. „Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ konstatovala za policisty Marie Šafářová.

Opilá řidička vypadla v Olomouci z auta na ulici. Pak utekla z nemocnice

Namol opilá řidička vypadla v Olomouci z auta na ulici a poranila si hlavu. Čtyřiapadesátiletou ženu lékaři převezli do nemocnice, odkud však utekla. Policisté ji vypátrali opodál, ženě nyní hrozí až rok vězení, vysoká pokuta a zákaz řízení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Krimi, auto, alkohol, řízení, zákaz řízení, řidič, Policie, Šumperk, Renault, Nový Malín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři promile a zákaz řízení do roku 2031. Policisté zadrželi hříšníka za volantem  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.