Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Podvodník získal na Jesenicku přes půl milionu. Po dvou letech čelí obvinění

Během dvou let se podařilo nashromáždit dostatek důkazů jesenickým kriminalistům proti muži ze Zlínska, který se měl ve čtyřech případech dopustit podvodu. Poškození přišli s vidinou lákavé investice celkem o 930 tisíc korun. Pachateli nyní hrozí až pět let za mřížemi.

Vyšetřování případu začalo v říjnu 2019, kdy se na policisty obrátil poškozený muž z Jesenicka. Ten více než rok komunikoval přes sociální sítě s člověkem, který mu slíbil dvacetiprocentní zhodnocení finančních prostředků, když je investuje do obchodování s ojetými vozy. „Oznamovatel na nabídku přistoupil a postupně do obchodování investoval celkem 530 tisíc korun. Žádného zhodnocení ani vyplacení vložených finančních prostředků se však nedočkal. Podvodník s ním navíc přestal komunikovat,“ uvedla policejní mluvčí Marie Šafářová.

Policisté následně zjistili, že stejným způsobem získal muž ze Zlínska peníze od dalších poškozených. V součtu dalších čtyři sta tisíc směřovalo k obviněnému pachateli ze Šumperska a z Prahy.

„Díky preciznímu zpracování a vyhodnocování získaných poznatků se kriminalistům nakonec podařilo ustanovit pachatele,“ doplnila Marie Šafářová s tím, že trestný čin podvodu muži v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest.

Na Červenohorském sedle někdo jezdí i přes dvě stě za hodinu, říká koordinátor BESIPu Charouz

Oblast Červenohorského sedla detailně zná Miroslav Charouz z organizace BESIP. Krajský koordinátor oddělení pro bezpečnost na silnicích vítá záměr instalovat úsekové měření na cestě vyhledávané motorkáři a dalšími příznivci rychlé jízdy. „Čím...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Krimi, peníze, podvod, investice, Policie ČR, Jeseník, okres Jeseník, Zlínský kraj, Praha, okres Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodník získal na Jesenicku přes půl milionu. Po dvou letech čelí obvinění  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.