Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Po šesti pivech a slivovici se klempíř vžil do role revizora. Zamířil na záchytku

Ke kurioznímu případu samozvaného revizora vyjížděli olomoučtí městští strážníci. Muž, který se vydával za kontrolora, telefonoval na linku městské policie a žádal ověření totožnosti jiného cestujícího z nočního autobusu. Strážníci na místě zjistili, že volající je ve skutečnosti opilý klempíř a odvezli ho na záchytku.

Hlídka městské policie zamířila ve středu v noci k olomouckému hlavnímu nádraží kvůli telefonické prosbě muže, který tvrdil, že je revizor a požaduje pomoc při kontrole pasažéra bez platné jízdenky. Muž, který měl být revizorem se na ulici stále domáhal kontroly a pokuty pro údajného černého pasažéra. „Strážníkům nepředložil ani odznak, natož průkazku přepravní kontroly a příslušnost k revizorům se snažil prokázat krajskou legitkou IDSOK,“ sdělil k případu mluvčí Městské policie Olomouc Petr Čunderle.

Mladík, kterého chtěl neodbytný muž nechat zkontrolovat, strážníkům řekl, že nevěří, že dotyčný je skutečně revizor a že odmítá platit jím navrhované pokuty. „Hlídce se celá situace zdála divná a pětatřicetiletý muž nebyl absolutně schopen doložit, že by byl opravdovým revizorem, což potvrdil i dispečer dopravního podniku, kterému byla celá situace nahlášena k ověření,“ uvedl za městskou policii Čunderle.

V ordinaci s 1,2 promile. Lékařka zavolala policii na opilou zdravotnici

Z ohrožení pod vlivem návykové látky podezírají přerovští policisté zdravotní sestru, která v opilosti odebírala krev pacientům. Měření alkoholu v dechu ukázalo hodnoty přes jedno promile, na zdravotnici upozornila policii lékařka.

Na místo přijela další hlídka a u muže vydávajícího se za revizora provedla dechovou zkoušku. „Výsledkem bylo 1,43 promile alkoholu v dechu. Poté se už dotyčný přiznal, že v průběhu večera vypil šest piv a slivovici a že není revizorem, ale klempířem,“ řekl k rozuzlení nevídané situace Čunderle.

Po prozrazení a nadýchání téměř 1,5 promile tak zamířil řemeslník na protialkoholní a záchytnou stanici. „Celý případ bude oznámen správnímu orgánu pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku,“ konstatoval mluvčí Městské policie Olomouc.

Opilý cyklista jel v Zábřehu bez držení a telefonoval. Po pádu byl v bezvědomí

Bez držení a s telefonem u ucha havaroval v Zábřehu opilý cyklista poté, co se mu přední kolo dostalo do smyku. Po tvrdém pádu na silnici dokonce chvíli zůstal v bezvědomí. Měl kolem dvou promile alkoholu. Jeho jízdní kolo ani nemělo brzdy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie Olomouc

Štítky Krimi, alkohol, práce, revizor, DPMO, dopravní podnik, autobus, městská policie, Městská policie Olomouc, Olomouc, záchytka, obecní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po šesti pivech a slivovici se klempíř vžil do role revizora. Zamířil na záchytku  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.