Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Zálusk na bůček nevyplatil. Muže v pátrání zadrželi za pokladnou a putoval za mříže

Nelegální pořízení jídla se nevyplatilo třiačtyřicetiletému muži v olomouckém supermarketu. Za pokladnami ho s nezaplaceným balením bůčku za osmdesát korun zadržela ostraha. Přivolaní policisté zjistili, že nepoctivý zákazník je v celostátním pátraní. Nenastoupil totiž ve stanoveném termínu do vězení.

K oznámení krádeže vyjížděli policisté v pondělí večer do jednoho z olomouckých supermarketů. Muž zaplatil u pokladen energetický nápoj, pod oblečením ale pronesl ještě balení uzeniny, což neuniklo pracovníkovi ostrahy. Na místo zamířili situaci řešit policisté.

„Ti zjistili, že muže Okresní soud v Olomouci v minulosti odsoudil za majetkovou trestnou činnost k nepodmíněnému trestu odnětí svobody na 10 měsíců. Do věznice však nenastoupil, a proto figuroval v celostátním pátrání. O pár hodin později už muž trávil svůj čas ve Vazební věznici  Olomouc,“ konstatovala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Případ z obchodu nyní policisté prověřují pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, na který trestní zákoník ukládá trest odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.

Opuštěné chaty jsou terčem zlodějů. Majitelům má pomoct i mobilní aplikace

Po konci rekreační sezony ukládají někteří lidé i své chaty nebo jiné stavby v zahrádkářských koloniích k zimnímu spánku. Právě tyto opuštěné objekty se stávají vyhledávaným cílem zlodějů. Policisté tyto oblasti průběžně kontrolují, radí však co...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Krimi, obchod, krádež, pátrání, vězení, Policie ČR, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zálusk na bůček nevyplatil. Muže v pátrání zadrželi za pokladnou a putoval za mříže  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.