Počasí dnes29 °C, zítra22 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

VIDEO: Muž přepadl hernu v Olomouci. Policie ho zatkla v budově soudu

Olomoučtí kriminalisté zatkli muže podezřelého z loupežného přepadení herny v Olomouci, které se stalo před týdnem. Pro muže si přišli přímo k brněnskému soudu, kde zrovna vyfasoval rok vězení za to, že porušil zákaz řízení. Recidivista skončil ve vazbě.

Ozbrojený lupič hernu přepadl minulý týden v pondělí a odnesl si 150 tisíc korun. Kriminalisté vzápětí detailně zmapovali jeho pohyb. "Bezprostředně po činu odjel osobním automobilem směrem na Brno. Na vozidle měl odcizené registrační značky, kterých se zbavil v průběhu jízdy, a dále pokračoval s originálními značkami," uvedla policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Po vozidle z brněnské autopůjčovny začali policisté pátrat a v polovině minulého týdne vůz brněnští policisté zastavili v ulicích Brna. "Za jeho volantem seděl čtyřiačtyřicetiletý muž, u kterého policisté zjistili, že má platný zákaz řízení. Z tohoto důvodu jej zadrželi a sdělili mu podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání," uvedla mluvčí.

Městský soud v Brně muži ve zkráceném přípravném řízení ve čtvrtek uložil nepodmíněný roční trest vězení. Do vězení však výtečník ani nestihl nastoupit, protože ho ještě v budově soudu zadrželi olomoučtí kriminalisté. Měli už proti němu dostatek důkazů.

"Při objasnění případu přepadení herny sehrála významnou roli analýza DNA. Specialisté srovnávali vzorek, který po sobě pachatel zanechal, se vzorkem ze stěru zadrženého muže," vysvětlila mluvčí. 

Muž je obviněný z loupeže a skončil ve vazbě. Hrozí mu až deset let. Má za sebou rozsáhlou trestní minulost. Svůj poslední trest si odpykával v rakouské věznici, ve které skončil pro krádeže. Na svobodu se dostal v říjnu letošního roku.

Mladý lupič z Přerovska kvůli krabičce cigaret skončil ve vazbě. Hrozí mu deset let

Dvě trafikantky přepadl u vlakového nádraží v Přerově koncem minulého týdne během půl hodiny dvaadvacetiletý mladík z Přerovska. V prvním případě ho zahnali svědci, ve druhém po šarvátce ukradl krabičku cigaret. Protože byl za loupeže již...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky loupež, herna, zatčení, recidivista, soud, Olomouc, Brno, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž přepadl hernu v Olomouci. Policie ho zatkla v budově soudu  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.