Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Kriminalisté zasahovali ve Vlastivědném muzeu Olomouc. Kvůli veřejné zakázce

Ve Vlastivědném muzeu Olomouc proběhl zásah policistů z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) kvůli podezření z korupce a praní špinavých peněz. Kriminalisté provedli také několik domovních prohlídek a zahájili trestní stíhání jednoho člověka.

Policisté mají v případu podezření na korupční jednání a manipulace s veřejnými zakázkami Vlastivědného muzea v Olomouci, které byly dotovány prostředky z Evropské unie. O situaci informoval mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej.

„Policisté zde byli a odnesli si některé dokumenty. Ale víc k tomu kvůli vyšetřování nemůžeme říct,“ stručně informoval ředitel Vlastivědného muzea Olomouc Břetislav Holásek.

Protože se podezření týká zakázek financovaných z evropských dotací, spadá případ do působnosti Úřadu evropského veřejného žalobce (EPPO). Podle Ibeheje došlo k zahájení trestního stíhání u jedné fyzické osoby pro pasivní úplatkářství a legalizaci výnosů z trestné činnosti v souvislosti s veřejnou zakázkou. 

„Případná manipulace s veřejnými zakázkami je předmětem dalšího šetření. Trestní stíhání obviněné osoby probíhá na svobodě,“ doplnil za Národní centrálu proti organizovanému zločinu mluvčí Ibehej.

Olomouc konzultuje s právníky jak obnovit alespoň část vánočních trhů

Adventní atmosféra by se mohla vrátit do centra Olomouce, vedení města s právníky a pořádající firmou snaží hledat cesty pro alespoň částečné obnovení trhů. V pátek v 18 hodin zhasnuly podle nařízení vlády prodejní stánky i vánoční strom. Olomouc...

Vlastivědné muzeum v Olomouci, jehož zřizovatelem je Olomoucký kraj, má přes milion sbírkových předmětů a z hlediska rozsahu své sbírky se řadí mezi největší muzea v České republice. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pavel Rozsíval - Vlastivědné muzeum Olomouc

Štítky Krimi, veřejná zakázka, policie, Policie ČR, Vlastivědné muzeum Olomouc, Olomouc, muzeum, Národní centrála proti organizovanému zločinu, trestní stíhání, Vlastivědné muzeum v Olomouci, Evropská unie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté zasahovali ve Vlastivědném muzeu Olomouc. Kvůli veřejné zakázce  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.