Počasí dnes21 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Policisté stříleli na pronásledované BMW. Honička skončila na kraji Olomouce

Nebezpečnou honičku mají za sebou policisté z Olomoucka a Prostějovska. Po změření rychle jedoucího auta na dálnici D46 jej chtěli zkontrolovat, ale zprvu spolupracující řidič začal mužům zákona ujíždět. Honička končila v olomoucké části Holice, kde muž najížděl na policisty. Ti využili i střelby ze služební zbraně, BMW se nakonec zastavilo v rozbahněném terénu. Muži hrozí až šest let za mřížemi.

Prostějovští policisté změřili na dálnici D46 ve směru z Vyškova na Olomouc rychle jedoucí vůz BMW, který v úseku s povolenou rychlostí 110 km/h překročil rychlostní limit o zhruba 60 km/h. „Proto jej služebním vozidlem za použití potřebných signálů předjeli a navigovali ke sjezdu z dálnice. Řidič je zprvu následoval, avšak těsně před exitem náhle změnil rychlost a směr jízdy a hlídce začal ujíždět na Olomouc,“ popsala začátek pondělního incidentu policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Do pronásledování vozidla se k prostějovským policistům připojila i hlídka z dopravního inspektorátu Olomouc. „Ujíždějící automobil opustil dálnici na sjezdu u Hněvotína. Policisté auto pronásledovali přes několik obcí až do Grygova. Zde se otočil a jel zpět na Blatec. Pronásledující policisté mu však v obou směrech zatarasili silnici, a proto sjel na polní cestu směrem k Holickým loukám,“ pokračovala mluvčí Vaňharová.

Na místo dorazily další hlídky, v rozbahněném terénu se ale policejní auta nemohla dostat dál a muži zákona tak pěšky následovali prchajícího řidiče. Také BMW mělo na trase problémy, když se k němu začali policisté přibližovat, muž za volantem se proti nim rozjel a členové hlídky museli uskočit. Agresivita šófera pokračovala, rychlým couváním ohrozil také dalšího policistu v opačném směru.

Prostějovem se někteří šílenci řítili rychlostí až 120 kilometrů. Ve městě je již druhý radar

Několik desítek řidičů, kteří překročili povolenou rychlost, zachytí každý den radar na frekventované brněnské výpadovce v Prostějově. Na záznamu jsou ovšem i řidiči, kteří ve městě jeli přes sto dvacet kilometrů v hodině. Dnes v Prostějově začal...

„Zasahující policisté využili svého oprávnění a na vozidlo několikrát vystřelili. Auto ještě zvládlo ujet několik metrů, nakonec však uvízlo v bahnitém terénu. Muže po vystoupení z vozidla policisté zadrželi a spoutali,“ řekla k závěru nebezpečného zásahu Petra Vaňharová.

Řidič na místě odmítl jak dechovou zkoušku, tak i orientační vyšetření na drogy. Vozidlo, ve kterém prchal, měl podle informací policie právo používat.

Za své činy si třiačtyřicetiletý muž z Brněnska vyslechl obvinění od olomouckých kriminalistů ze zločinu násilí proti úřední osobě. „Zároveň dali kriminalisté podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. V současné době je obviněný umístěn v policejní cele a čeká na rozhodnutí soudu. Mimo postihu za dopravní přestupky, tak muži v případě prokázání viny a odsouzení hrozí za výše zmíněný zločin v krajním případě až šest let za mřížemi,“ konstatovala mluvčí olomouckých policistů.

Na D1 havarovalo BMW. Manžel majitelky byl opodál a tvrdí, že neřídil. Policie hledá svědky

Policie hledá svědky kuriózní nehody, která se stala včera večer na dálnici D1 u Hranic na Přerovsku. Havarovalo zde BMW a policie poblíž objevila manžela majitelky. Ten však tvrdí, že vůz řídil člověk, kterého nezná. Škoda je 700 tisíc korun.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie České republiky

Štítky Krimi, auto, napadení, trestný čin, honička, střelba, Policie ČR, Olomouc, Prostějov, BMW, dálnice, terén, Olomoucký kraj, okres Prostějov, Holice, Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté stříleli na pronásledované BMW. Honička skončila na kraji Olomouce  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.