Počasí dnes14 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Bez vody a krmiva. Inspektoři odvezli od chovatelky zbídačené psy

Čtyři psy ve velmi špatném zdravotním stavu nalezli inspektoři Státní veterinární správy (SVS) z Olomouckého kraje u chovatelky v Kojetíně. Vychrtlá zvířata jí okamžitě odebrali, na pozemku našli také tělo nedávno uhynulého psa. Jednáním ženy z Přerovska se bude kvůli týrání zvířat zabývat policie.

Státní veterinární správa zamířila k chovatelce v Kojetíně kvůli oznámení na možné týrání zvířat. Podnět se ukázal jako pravdivý. Inspektoři našli na místě kontroly čtyři psy. „Všichni byli ve velmi špatném výživném stavu a kondici, vychrtlí se zřetelným úbytkem tělesného tuku a svalové tkáně. Psi neměli přístup ke krmivu ani vodě. Nádoby na vodu na dvoře byly prázdné, v jedné nádobě byla zmrzlá voda,“ popsal situaci mluvčí SVS Petr Majer s tím, že kromě čtyř živých zvířat nalezli veterinární inspektoři při kontrole také tělo jednoho čerstvě uhynulého psa.

„Setrvání zvířat v péči této chovatelky by znamenalo zhoršení zdravotního a psychického stavu těchto týraných psů a neustálé utrpení,“ podotkl Majer.

Zástupci Státní veterinární správy tak okamžitě vydali zvláštní opatření s návrhem na odebrání všech čtyř psů, což potvrdilo město Přerov jako příslušná obec s rozšířenou působností. Psi pak směřovali do útulků v Přerově a Kojetíně.

„Krajská veterinární správa pro Olomoucký kraj vzhledem k závažnosti zjištění podala na Policii ČR podnět pro podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířat,“ dodal za Státní veterinární správu Majer.

Soud se zastal prostějovské palírny. Zrušil pokutu za zakázanou reklamu na vodku

Městský soud v Praze zrušil rozhodnutí Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), která loni v říjnu uložila likérce Palírna U Zeleného stromu pokutu 100.000 korun za reklamu na Hanáckou vodku z roku 2019. V reklamním spotu tehdy vystupoval...

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Státní veterinární správa

Štítky Krimi, týrání zvířat, pes, Státní veterinární správa, policie, Kojetín, Přerov, Státní veterinární správa České republiky, Olomoucký kraj, okres Přerov, Policie České republiky, Krajská veterinární správa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Bez vody a krmiva. Inspektoři odvezli od chovatelky zbídačené psy  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.