Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Mimozemšťané, řval zdrogovaný řidič na policisty. Nebezpečná jízda skončila v Hranicích

Do stavu, který se neslučuje s řízením automobilu se dostal osmačtyřicetiletý řidič, který svým počínáním ohrožoval další účastníky silničního provozu na Hranicku. S autem nevyzpytatelně kličkoval a přejížděl do protisměru. Policistům se muže podařilo po chvíli zastavit, ten na ně ale zamknutý v autě vyděšeně křičel, že jsou mimozemšťané.

Po oznámení na linku 158 vyjela v pondělí okolo deváté večer hlídka do Černotína, kde začali pronásledovat nebezpečně kličkující dodávku. „Policisté ve vozidle užili zvukový výstražný systém spolu s majákem a zapnuli nápis STOP POLICIE a jeli za uvedeným vozidlem. Řidič vozidla na to nereagoval a stále přejížděl do protisměru,“ popsala policejní mluvčí Miluše Zajícová s tím, že muž v autě pokračoval do Hranic. Dojel až na Hranickou ulici a kolem kasáren pokračoval na kruhový objezd, který celý projel a vyjel čtvrtým výjezdem zase zpátky do Hranic, kde u hlavní brány kasáren zastavil.

Konflikt pod Králickým Sněžníkem. Útočník zlomil hostovi restaurace prsty

Z restaurace na chirurgickou ambulanci putoval po útoku pětačtyřicetiletého muže jeden z hostů podniku ve Starém Městě na Šumpersku. Po ráně pěstí a šlápnutí na ruku ošetřili poraněného v Zábřehu, agresivním jednáním útočníka se zabývají policisté.

„Hlídka neprodleně přistoupila k autu a řidiče vyzvala, aby vypnul motor a vystoupil. Muž na to nereagoval a přes stažené boční okno na zasahující policisty řval, že jsou mimozemšťané, ať ho nechají na pokoji a ve vozidle se zamknul a nemínil ho opustit. Zavřel okno a stále uvnitř vozidla hystericky něco vykřikoval,“ přiblížila mluvčí Zajícová.

Řidič dodávky pokračoval ve výlevu emocí a v autě si z neznámého důvodu nasadil bílé rukavice. Po chvíli z vozu vystoupil a se zaťatými pěstmi zamířil k policistům.  „Okamžitě byly proti němu použity donucovací prostředky a na zemi mu byla nasazena pouta. Stále vykřikoval něco o mimozemšťanech a kopal kolem sebe. V autě se kromě něho nacházel ještě menší pes, kterého zajistili strážníci městské policie a převezli ho do služebního kotce,“ doplnila Zajícová.

Orientační test na návykové látky byl u osmačtyřicetiletého muže pozitivní na amfetamin a metamfetamin, po vyšetření v nemocnici jej eskorta převezla na záchytku v Olomouci. „Dechovou zkoušku nebyl muž podezřelý z přestupků proti zákonu o provozu na pozemních komunikacích schopen provést s ohledem na stav, ve kterém se nacházel. Z tohoto důvodu byl u něho v nemocnici proveden odběr biologického materiálu,“ uzavřela policejní mluvčí.

Laboratoř potvrdila první nákazu variantou omikron v kraji. Hygienici čekají na další výsledky

Hygienici v Olomouckém kraji mají potvrzený první případ koronavirové varianty omikron, u dalších čtyř případů s podezřením na výskyt této varianty se čeká na výsledky. Známy by měly být ve čtvrtek odpoledne, řekla mluvčí olomoucké krajské...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie České republiky

Štítky Krimi, auto, drogy, Policie ČR, hranice, Přerov, mimozemšťan, Černotín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Mimozemšťané, řval zdrogovaný řidič na policisty. Nebezpečná jízda skončila v Hranicích  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.