Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Úkryt ve křoví neměl velkou naději. Zloděj nafty se policistům přišel přiznat

Pokus o krádež nafty se nesetkal s úspěchem na jedné z odstavných ploch v Hranicích. Situace se muži vymknula z rukou, když jej při činu v neděli večer někdo vyrušil. Policisté našli v oblasti parkoviště na různých místech kanystry a po chvíli za nimi přišel s přiznáním i zloděj, který se ukrýval ve křoví.

Muž středního věku měl zálusk na naftu z kamionu odstaveného na ploše v ulici Potštátská v Hranicích. Poškozením uzávěru nádrže se dostal k pohonné hmotě a do kanystrů odčerpal přes sto litrů nafty. Při krádeži ale přišlo vyrušení a zloděj ukryl část lupu i sám sebe. „Na místě nechal vozidlo i kanystry se 118 litry odcizené nafty. Dva kanystry byly schovány u hliněného valu, jeden měl v kufru vozidla a jeden neuzavřený nechal u kola tahače, protože ten již z důvodu vyrušení nestihl odnést. Ve vozidle byly nalezeny ještě tři nenaplněné prázdné kanystry. Aby se k tekutému zlatu dostal, musel násilím poškodit víčko nádrže a tím způsobil škodu za 30 000 Kč,“ popsala situaci policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Ke způsobené škodě přičetla policie muži také odcizenou naftu v hodnotě 4248 Kč. S hledáním pachatele nakonec neměli muži a ženy zákona takřka žádnou práci. „V průběhu šetření vylezl muž ze křoví a ke krádeži se přiznal. Byl převezen na služebnu, skončil v cele a dnešního dne s ním budou prováděny další potřebné úkony,“ podotkla mluvčí Zajícová s tím, že pachatel je podezřelý z trestných činů krádež a poškození cizí věci.  

Parkování v Olomouci: Zdražení v centru se blíží, město otestuje software pro kontroly na sídlištích

Změny v placení parkování v Olomouci postoupily do další fáze, probíhá příprava rozdělení centra města na dvě oblasti. V nich se bude za několik měsíců platit čtyřicet nebo sto korun za hodinu odstavení auta, pro rezidenty zůstává zatím parkování...

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Krimi, krádež, nafta, kamion, parkoviště, Hranice, Policie ČR, motorová nafta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úkryt ve křoví neměl velkou naději. Zloděj nafty se policistům přišel přiznat  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.