Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Chatař-akční hrdina. Recidivista tasil dva nože a pistoli, starší muž ho odzbrojil

Jako akční hrdina si počínal takřka šedesátiletý muž, který ve své chatce na Prostějovsku přistihl nezvaného návštěvníka. O dvacet let mladší recidivista na majitele nemovitosti postupně vytáhl dva nože a střelnou zbraň, ale neohrožený muž jej pokaždé odzbrojil. Pachatel se dal na útěk do lesa, za necelé tři hodiny jej policisté chytili.

Na hranici Olomouckého a Jihomoravského kraje v katastru obce Niva procházel v pátek dopoledne muž kolem své dřevěné chatky u rybníka, když si všiml, že se kouří z komína. Šel se tak podívat dovnitř a uviděl, jak neznámý člověk přikládá do kamen. „Zaskočený nevítaný návštěvník zareagoval útočným způsobem a na majitele vytáhl nůž, který měl na opasku. Poškozený, o dvacet let starší muž, se nezalekl a nůž mu vyrazil z ruky,“ popsala začátek incidentu mluvčí Policie ČR Miluše Zajícová.

Útočník ale pokračoval a z blůzy vytáhl další nůž, se kterým mířil majiteli dřevěné buňky na krk. Ani podruhé ale nepochodil a starší muž ho opět odzbrojil. „Do třetice se sehnul k tašce a vytáhl krátkou střelnou zbraň. Ani teď mu majitel objektu nedal šanci a zbraň mu také vyrazil z ruky. To již pachateli stačilo a dal se na útěk směrem do lesa a k obci Žďárná,“ řekla Miluše Zajícová.

Recidivista bude stíhán na svobodě

Majitel chatky okamžitě volal na linku 158 a rozběhlo se rozsáhlé pátrání po nebezpečném pachateli i ve spolupráci s policisty z Jihomoravského kraje. Asi po dvou a půl hodinovém pátrání policejní hlídka s psovodem a ve spolupráci s vrtulníkem osmatřicetiletého pachatele nalezla a zadržela. „Po provedených úkonech skončil několikanásobný recidivista v policejní cele. Následující den mu bylo sděleno obvinění z trestného činu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. Z naší strany byl vydán podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který ale nebyl orgány činnými v trestním řízení akceptován a trestní stíhání muže je vedeno na svobodě,“ informovala mluvčí Zajícová.    

Lupič přepadl poštu na Prostějovsku a unikl na kole. Policie má popis a žádá o informace veřejnost

Rozsáhlá policejní akce probíhá na Prostějovsku, v pátek ráno přepadl poštu v obci Dobromilice neznámý pachatel. Muž si odnesl z pošty pouze tisíc korun a stírací losy, do pátraní se zapojil psovod i policejní vrtulník. Informace o hledaném...

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Krimi, vloupání, těžké ublížení na zdraví, Prostějov, Policie ČR, okres Prostějov, Jihomoravský kraj, Policie České republiky, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Václav Záruba

Orgány činné v trestním řízení které ho nařídily propustit na svobodu, nejsou nic jiného než orgány. :(

Pondělí, 7. února 2022, 16:37Odpovědět

John Snow

Neumíte číst??? Hned ho pustili, dementi!

Pondělí, 7. února 2022, 15:35Odpovědět

Lenka Kuchařová

Šikovnej chlap,smekám před jeho dovednostmi !Jen aby ho ten darebák znovu někde nepřepadl s lepším vybavením ,až ho pustí.

Pondělí, 7. února 2022, 13:48Odpovědět

Chatař-akční hrdina. Recidivista tasil dva nože a pistoli, starší muž ho odzbrojil  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.