Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Dva muži se rozhodli investovat do kryptoměn. Přišli o víc než 3 miliony

O více než tři miliony korun přišli dva muži z Olomoucka, kteří chtěli investovat do kryptoměn. Zaregistrovali se na příslušných internetových stránkách, do svých počítačů si nechali nainstalovat software pro vzdálenou správu, načež je podvodníci obrali o peníze. Policie opakovaně varuje, aby lidé byli velmi obezřetní.

"Vidině rychlého zbohatnutí prostřednictvím investování do kryptoměny podlehli nezávisle na sobě dva třiašedesátiletí muži. Příslušné internetové stránky nabízející takovéto investice si sami vyhledali a také se na nich zaregistrovali. Chvíli nato je kontaktovali finanční poradci, kteří jim měli být nápomocni a provést je světem kryptoměny. Do svých počítačů si nechali nainstalovat software pro vzdálenou správu, přes který měl finanční poradce vypomáhat svému klientovi s obchodováním na burze," popsala obvyklý začátek případu mluvčí policie Petra Vaňharová.

Jeden z mužů pak investoval přes dva miliony korun, druhý si dokonce musel půjčit. Nakonec sehnal něco přes jeden milion korun. "Poté, co oba muži zjistili, že se stali zřejmě obětí podvodníků, obrátili se na policii," potvrdila mluvčí.

Pokud policie pachatele dopadne, hrozí ji za podvod až osm let vězení.

Varování
Policie opět apelujeme na občany, aby si ve virtuálním světě počínali velice obezřetně. V žádném případě nedoporučujeme povolit neznámé osobě vzdálený přístup k počítači či notebooku. Pokud se již rozhodneme pro investování do kryptoměny, je potřeba si tuto problematiku důkladně nastudovat. Zjistit jak kryptoměny vůbec fungují, jejich zabezpečení a také jejich výhody a nevýhody. Neopomínat také na zjištění informací a referencí ohledně burz, na kterých se s kryptoměnami obchoduje.

Podvodníci slibovali výnosy z kryptoměn. Dva muže a ženu připravili o miliony

O více než milion korun připravil čtyřiašedesátiletého muže z Olomoucka neznámý podvodník, který mu slíbil výhodné investice do kryptoměn. Důvěřivý muž si do počítače nainstaloval program pro vzdálený přístup. V následujících dnech mu pachatel z...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky podvod, kryptoměny, kriminalita, internet, Olomouc, kryptoměna, policie, počítač, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táňa Nová

A nějaké podrobnosti o pánech? Webových stránkách, aj.?

Pátek, 11. února 2022, 18:30Odpovědět

Dva muži se rozhodli investovat do kryptoměn. Přišli o víc než 3 miliony  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.