Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Mladík kupoval telefony a nechal se přemluvit na investice do zlata. Přišel o půl milionu

O více než půl milionu korun přišel dvacetiletý mladík z Olomoucka, který naletěl na sliby o vysoké provizi při nákupu investičního zlata. Původně kupoval mobilní telefony, poté se nechal přemluvit také na investice do drahého kovu. Jakmile poslal peníze, podvodník se odmlčel.

Mladíka začátkem února zaujala na inzertním portálu nabídka na prodej mobilních telefonů. Muž si objednal rovnou dva za 40 tisíc korun a peníze poslal na určený účet.

"Ještě téhož dne poukázal na stejný účet téměř 30 tisíc korun, které údajně cizími muži zapůjčil, aby si dotyčný vyřídil certifikát k prodeji investičního zlata. Své konto poté připravil dalšími devíti transakcemi zhruba o 460 tisíc korun. Tyto peníze měl neznámému muži opět půjčit, a ten za ně měl doplatit náklady spojené s vyřizováním výše zmíněného certifikátu. Za vypůjčené peníze mu neznámý slíbil provizi z prodeje zlata, a to ve výši téměř 200 tisíc korun," uvedla mluvčí policie Petra Vaňharová.

Policie apeluje na občany, aby byli při platbách osobám, které znají pouze z virtuálního prostředí, velice opatrní. Pachatelé se ve většině případů vydávají za smyšlené osoby s jediným cílem připravit druhé o peníze.

Poté se chtěl mladík se svým obchodním partnerem sejít, ale ten schůzku pod různými výmluvami odmítal. Dodneška tak podvedený muž nedostal ani mobilní telefony, ani peníze. Celkem přišel o sumu přes půl milionu korun.

"Policisté případ prověřují pro podezření z podvodu," dodala mluvčí police. Podvodníkovi hrozí až pět let vězení.

Dva muži se rozhodli investovat do kryptoměn. Přišli o víc než 3 miliony

O více než tři miliony korun přišli dva muži z Olomoucka, kteří chtěli investovat do kryptoměn. Zaregistrovali se na příslušných internetových stránkách, do svých počítačů si nechali nainstalovat software pro vzdálenou správu, načež je podvodníci...

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky podvod, zlato, investice, provize, podvodník, telefon, police, Olomouc, peníze, mobilní telefon, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík kupoval telefony a nechal se přemluvit na investice do zlata. Přišel o půl milionu  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.