Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Peníze z vánoční sbírky v centru Přerova ukradl mladý chlapec. Na svědomí má i další vloupání

Za lednovým vykradením kasičky v centru Přerova, do které lidé dávali peníze na vánoční sbírku pro dobročinné účely, stojí mladiství chlapec. Po svém dopadení se ke krádeži přiznal. Ze sbírky v kasičce ukradl papírové bankovky v hodnotě 2700 korun.

Vykradení pokladničky na sloupu veřejného osvětlení nedaleko vánočního stromu na náměstí T. G. Masaryka se stalo na začátku ledna. "Pustili jsme se do šetření případu a požádali o součinnost i veřejnost. Prostřednictvím médií jsme zveřejnili kamerový záznam, a i díky tomu se k nám dostaly poznatky k pachateli, který se tam v nočních hodinách pohyboval. Jako pachatel byl ustanoven mladistvý hoch," uvedla mluvčí policie Miluše Zajícová.

Policisté poté zjistili, že chlapec se v polovině února v noci vloupal i do prodejního stánku v Palackého ulici. "Rozbitým oknem se protáhl dovnitř, odkud vzal přes 70 krabiček cigaret, tři láhve alkoholu, několik zapalovačů a dva nealko nápoje, a stejnou cestou objekt opustil. V tomto případě napáchal škodu i s rozbitým oknem přes 10 tisíc korun. O alkohol a cigarety se podělil s kamarády," uvedla Zajícová.

Mladík je podezřelý z krádeže. "V jeho případě se bude dál postupovat podle zákona o odpovědnosti mládeže za protiprávní činy a o soudnictví ve věcech mládeže," dodala.

V Přerově zloději vykradli pokladničku na dobročinné účely. Naštěstí zůstalo přes 30 tisíc korun

Pokladničku na náměstí v Přerově, do které lidé od začátku adventu vhazovali peníze na dobročinné účely, vykradli neznámí zloději. Vylomili boční sklo a s největší pravděpodobností vzali část peněz. I přesto v kasičce zůstalo přes 30 tisíc...

Ve sbírce lidé přispívali na pomoc umírajícím

Krádež peněz z vánoční kasičky v lednu pohoršila obyvatele Přerova i vedení radnice. "Jsem v šoku z toho, že si někdo dovolil takhle zneuctít sbírku, v rámci které lidé přispívali mobilnímu hospici Strom života, jehož pracovníci se starají o umírající," uvedl náměstek primátora Petr Kouba (ODS).

Podle zástupců radnice zloděj vylomil boční sklo pokladničky a vzal jen část peněz, protože přes poškozené sklo se dál do pokladničky nedostal. Úředníci poté našli v odpečetěné kasičce dosud největší výtěžek za dobu existence sbírky, a to 30 400 korun. Peníze chce mobilní hospic využít na nákup dýchacích přístrojů, takzvaných kyslíkových koncentrátorů.

Policie pátrá po muži, který byl ve vlaku do Uničova. Ztratil se tam notebook

V souvislosti s krádeží ve vlaku mezi stanicemi Olomouc a Uničov policie pátrá po neznámém muži, který tímto spojem cestoval. Okradená žena si za jízdy odskočila na toaletu a nechala na sedačce batoh. Po návratu zjistila, že chybí notebook.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Přerov

Štítky kasička, sbírka, Vánoce, krádež, zloděj, mladiství, Přerov, peníze, Tomáš Garrigue Masaryk, Petr Kouba, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lenka Kuchařová

Jak vidím slovo ,,mladík" tak je téměř jasné o koho jde.Členové státem chráněného etnika učí své potomky krást už jejich dětství,takže se nedivme.Mám to potvrzené od dívky,která se o romské děti stará v neziskové organizaci.

Čtvrtek, 24. února 2022, 11:29Odpovědět

Peníze z vánoční sbírky v centru Přerova ukradl mladý chlapec. Na svědomí má i další vloupání  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.