Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Žena kradla v Němčicích nad Hanou u hřbitova cihly. Přistihl ji starosta

Při krádeži cihel přistihl ženu ve středních letech starosta Němčic nad Hanou na Prostějovsku. Zlodějka se pokusila odcizit téměř stovku cihel od místního hřbitova. Němčice by tak měly škodu necelé čtyři tisíce korun. Žena je podezřelá z přestupku.

Na lup se žena vypravila ve čtvrtek v podvečer. "Měla však smůlu, protože ji při práci přistihl starosta obce a o krádeži informoval policii. Žena stihla odcizit 93 cihel, které byly uskladněny na volně přístupném prostranství u místního hřbitova," uvedl mluvčí policie Miluše Zajícová.

Němčice nad Hanou by krádeží měly škodu necelé čtyři tisíce korun. "Všechen odcizený materiál podezřelá vrátila zpátky. Krádež šetříme jako přestupek proti majetku a o sankci za uvedené jednání bude rozhodovat příslušný správní orgán," dodala mluvčí.

Krádež stavebního materiálu se ovšem v tomto týdnu podařila v neobydlené novostavbě v obci na Olomoucku, ze které zloději vzali materiál a nářadí v hodnotě přes 150 tisíc korun.

"Policisté již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, na který trestní zákoník ukládá trest odnětí svobody na jeden rok až pět let," potvrdila mluvčí policie Petra Vaňharová.

Peníze z vánoční sbírky v centru Přerova ukradl mladý chlapec. Na svědomí má i další vloupání

Za lednovým vykradením kasičky v centru Přerova, do které lidé dávali peníze na vánoční sbírku pro dobročinné účely, stojí mladiství chlapec. Po svém dopadení se ke krádeži přiznal. Ze sbírky v kasičce ukradl papírové bankovky v hodnotě 2700 korun.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krádež, cihly, žena, zlodějka, hřbitov, starosta, police, přestupek, Němčice nad Hanou, cihla, okres Prostějov, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena kradla v Němčicích nad Hanou u hřbitova cihly. Přistihl ji starosta  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.