Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Agresor napadl ženu na jesenické kolonádě. Strážníci museli střílet do vzduchu

Až varovný výstřel ze služební pistole zastavil prchajícího násilníka, kterého stíhali policisté v Jeseníku. Muž předtím napadl na lázeňské kolonádě dvaačtyřicetiletou ženu, které se podařilo uniknout a zalarmovat muže zákona. Devatenáctiletého pachatele nakonec dopadli i s použitím zbraně jeseničtí strážnici.

Hrůznou situaci prožila v Jeseníku dvaačtyřicetiletá žena, která do místních lázních zavítala na léčebný pobyt se svými dětmi. Ženu na lázeňské kolonádě minulé pondělí okolo 19. hodiny oslovil neznámý mladý muž. Ta s ním odmítla komunikovat a mladík reagoval tím, že ji fyzicky napadl a povalil na zem.

Návštěvnice lázní se dokázala ubránit a po chvíli se jí podařilo vysmeknout a utéct. Na místo ihned zamířili strážníci Městské policie Jeseník a hlídka Policie České republiky. „Žena policistům předala velmi podrobný popis pachatele, a proto mohli okamžitě po agresivním muži začít usilovně pátrat. Do pátrání byly zapojeny veškeré dostupné hlídky včetně psovoda se služebním psem,“ informovala policejní mluvčí Marie Šafářová.

Na podezřelého muže narazili strážníci městské policie asi o půlhodiny později na zastávce u jesenické nemocnice. Po výzvě k předložení dokladů se mladík dal na útěk.

Přerov se rozloučil s oblíbeným strážníkem. Na pohřeb přišly stovky lidí

Stovky lidí se dnes v pravé poledne přišly do smuteční síně přerovského městského hřbitova rozloučit s oblíbeným strážníkem Zbyňkem Švedikem z nedalekých Prosenic. Devětatřicetiletý otec dvou kluků, sportovec a skvělý člověk zemřel zcela nečekaně...

Po několika výzvách musel strážník použít varovný výstřel, donucovací prostředek zafungoval a muž pak putoval do policejní cely. „Hned následující den kriminalisté agresorovi sdělili podezření ze spáchání násilného trestného činu,“ podotkla za Policii ČR Marie Šafářová.

Zadržení agresora a postup strážníků ocenila i starostka města Zdeňka Blišťanová (Jeseník srdcem). K metodě zadržení muže nedaleko polikliniky přidal podrobnosti ředitel Městské policie Jeseník Martin Novotný. „Velmi se omlouvám obyvatelům Jeseníku, které případná střelba vystrašila, nicméně byla to bezpodmínečná nutnost k zadržení nebezpečného pachatele a vzhledem k důsledné přípravě jesenických strážníků týkající se právě používání služební zbraně, byl výstřel veden do bezpečného prostoru, tak, aby nemohl být ohrožen život či zdraví nezúčastněných osob," ubezpečil šéf jesenických strážníků.

PÁTRÁNÍ: Před devíti lety zmizel na Přerovsku dvaadvacetiletý mladík. Policie hledá nové stopy

Už devět let uplynulo od chvíle, kdy se na Přerovsku ztratil Milan Šimčík. Svědci ho naposledy viděli v obci Nahošovice, kde před půlnocí nasedl na modré kolo značky Lady a odjel směrem na Dřevohostice. Policie nyní žádá veřejnost, zda si...

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jeseník

Štítky Krimi, napadení, násilí, střelba, násilník, Městská policie Jeseník, Jeseník, Policie ČR, obecní policie, Policie České republiky, Martin Novotný, Zdeňka Blišťanová, Jesenická nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresor napadl ženu na jesenické kolonádě. Strážníci museli střílet do vzduchu  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.