Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Na železnici na Přerovsku řádí zloději. Ukradli kilometr kolejnic i půl kilometru kabelu

Skoro kilometr kolejnic ukradli neznámí zloději poblíž Lověšic u nádraží v Přerově. V tomto týdnu jde o třetí podobnou krádež. U Dluhonic ve dvou dnech zmizelo více než půl kilometru měděného kabelu. Provoz na železnici ohrožen nebyl, škoda je téměř 400 tisíc korun. 

"Přes devět set metrů volně ležících kolejnic si dosud nezjištěný zloděj odnesl v noci na čtvrtek z prostoru přerovského přednádraží u Lověšic. Kolejnice zde byly po předchozí výměně naskládány v kolejišti a byly určené k dalšímu využití," potvrdila mluvčí policie Lenka Vanková.

Škoda je 300 tisíc korun, policie celý případ vyšetřuje pro podezření z trestného činu krádež, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest.

Není to jediná krádež na železnici v posledních dnech. Někdy od soboty do úterý ráno zloději ukradli z rekonstruovaného železničního svršku u železniční stanice v Dluhonicích na Přerovsku přibližně 40 metrů měděného zemnícího kabelu s dvojitou izolací za 15 tisíc korun.

"Kabel naštěstí nebyl v uvedené době pod proudem a nedošlo ani k ohrožení bezpečnosti na železnici," potvrdila mluvčí policie.

Z úterý na středu pak opět u Dluhonic zmizelo z dřevěné cívky dalších 500 metrů měděného kabelu. V tomto případě je škoda 86 tisíc korun a zlodějům hrozí až dva roky.

Neznámý zloděj ukradl na trati u Přerova téměř dva kilometry kabelů

Téměř dva kilometry kabelů ukradl neznámý zloděj mezi trakčními sloupy u železniční trati v přerovské místní části Dluhonice. Stalo se tak během druhé etapy rekonstrukce železniční stanice Přerov. Vedení ještě nebylo zapojeno, bezpečnost na...

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky kolejnice, kabel, krádež, železnice, Lověšice, Dluhonice, okres Přerov, Přerov, Přerov V-Dluhonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na železnici na Přerovsku řádí zloději. Ukradli kilometr kolejnic i půl kilometru kabelu  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.