Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Zloděj ukradl znaky z desítek aut. Na discích udělal vrypy za čtvrt milionu

Znaky ze středových částí kol šestadvaceti aut ukradl v neděli v noci neznámý pachatel na prostranstvích dvou olomouckých autosalonů. Kromě chybějících znaků ale výrazně větší škodu způsobily vrypy na hliníkových discích, které za sebou zloděj zanechal. Autosalony újmu vyčíslily na takřka na tři sta tisíc korun.

Z dvaceti šesti vozů odcizil v Olomouci - Slavoníně neznámý pachatel celkem 68 znaků, podle policistů se jednalo o automobily značky Volkswagen a Mercedes-Benz. „V umístění znaků vytvořil pachatel vrypy na 23 discích, které přitom poškodil. Organizace vyčíslily škodu odcizených znaků na necelých 37 tisíc korun a škodu na poškozených kolech na 262 tisíc korun,“ přiblížil policejní mluvčí Libor Hejtman s tím, že pachateli hrozí za přečiny krádež a poškození cizí věci trest odnětí svobody až dvě léta.

Ve Slavoníně vyšetřovali kriminalisté případ rozsáhlého poškození aut také v říjnu 2012. Tehdy neznámý pachatel poškodil v jednom z tamních autobazarů v ulici Horní Lán čtyři desítky zaparkovaných vozidel. Neznámým předmětem vryl do jejich laku hluboké rýhy. Škodu policisté vyčíslili na 1,2 milionu korun. Policisté případ vyšetřovali pro podezření z poškození cizí věci.

Na železnici na Přerovsku řádí zloději. Ukradli kilometr kolejnic i půl kilometru kabelu

Skoro kilometr kolejnic ukradli neznámí zloději poblíž Lověšic u nádraží v Přerově. V tomto týdnu jde o třetí podobnou krádež. U Dluhonic ve dvou dnech zmizelo více než půl kilometru měděného kabelu. Provoz na železnici ohrožen nebyl, škoda je...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie České republiky

Štítky Krimi, krádež, auto, disky, kola, Olomouc, Policie ČR, Volkswagen, Mercedes-Benz, Slavonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj ukradl znaky z desítek aut. Na discích udělal vrypy za čtvrt milionu  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.