Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

V Prostějově recidivista zaútočil nožem na jiného muže. Kvůli pokusu o vraždu skončil ve vazbě

Kvůli pokusu o vraždu skončil ve vazbě dvaatřicetiletý muž, který v noci před jedním z domů v Prostějově s nožem v ruce zaútočil v hádce na jiného muže. Ten útok přežil díky rychlé pomoci policistů a lékařů. Agresora policie zatkla o chvíli později, hrozí mu až osmnáct let za mřížemi.

Policii zalarmovala v pátek před půlnocí žena, která ohlásila, že před jejím domem v Prostějově došlo k potyčce dvou mužů. "Jeden z nich užil nůž a poté utekl. Během okamžiku na místo dorazili policisté, kteří zraněnému, silně krvácejícímu pětatřicetiletému muži poskytli první pomoc, a to až do příjezdu záchranářů. Mezitím kolegové pátrali po nebezpečném útočníkovi, kterého ještě do půlnoci vypátrali a zadrželi v ulicích města," popsal mluvčí policie Libor Hejtman.

Rovněž útočník byl zraněný, policisté ho proto převezli do nemocnice k ošetření. "Muži se neznali a motivem činu byly v danou chvíli osobní spory," dodal mluvčí.

Kriminalisté z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje dvaatřicetiletého muže obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu a krajskému státnímu zástupci podali podnět na vzetí muže do vazby.

"Soud návrh akceptoval a muže poslal za mříže. V minulosti byl trestně stíhán pro majetkovou trestnou činnost a výtržnictví," uvedl mluvčí policie.

Obviněnému muži nyní hrozí až osmnáct let vězení.

Na ulici v Lošově muž zastřelil syna své přítelkyně. Za vraždu u soudu dostal 12,5 roku

Dvanáct a půl roku vězení dostal za vraždu syna své přítelkyně z loňského února Michal Sosík. Čtyřiadvacetiletého mladíka zastřelil v Lošově na Olomoucku přímo na ulici. Tragédii předcházela potyčka, Sosík napadl i svou přítelkyni. Policisté u...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky vražda, pokus, nůž, hádka, potyčka, vazba, policie, Prostějov, pokus o vraždu, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivista v Prostějově zaútočil nožem na jiného muže. Kvůli pokusu o vraždu skončil ve vazbě  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.