Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Na internetu žena prodávala postel za pár korun, podvodník ji obral o 170 tisíc

Neznámému podvodníkovi naletěla pětadvacetiletá žena z Olomoucka, která na internetu prodávala postel za pár tisíc korun. Ozval se jí muž, že je zrovna v USA, a požádal o zaslání postele a zaplacení celních poplatků. Neopatrná žena na to kývla, a přišla tak o 170 tisíc korun.

Nabídku, že prodává postel za pět tisíc korun, zveřejnila pětadvacetiletá žena na jednom z inzertních portálů začátkem minulého týdne. Na to reagoval podvodník, který ji požádal o zaslání zboží přes přepravní společnost, protože je zrovna v USA.

"Ženě přislíbil, že za postel zaplatí ihned bankovním převodem, ovšem za určitých podmínek. Inzerentku požádal, aby nejprve zaplatila údajné celní poplatky, a také o navýšení limitů na její platební kartě. Důvěřivá žena požadované uhradila, a tím své konto ochudila o částku přes 170 tisíc korun," popsala podvod mluvčí policie Petra Vaňharová.

Za pár dní  ženě přišla z neznámého telefonního čísla zpráva, že by měla zaplatit další poplatek.

"V tuto chvíli si uvědomila, že se zřejmě stala obětí podvodníka a celou událost nahlásila olomouckým policistům. Ti případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinu podvodu, za který hrozí až pět let nebo peněžitý trest," uvedla mluvčí policie.

Podobných podvodů se zaplacením poplatků nebo se zřízením vzdáleného přístupu do počítače se objevují v posledních měsících desítky. Policie opakovaně varuje, aby lidé byli velmi obezřetní a nikomu na internetu nevěřili.

Investice jako noční můra. Mladík z Olomouce přišel při kryptoměnovém podvodu o milion

Vidina výdělku v podobě investice do kryptoměn stála více než milion korun devětadvacetiletého muže z Olomoucka. Obchodování s neznámými lidmi se věnoval od loňského března, při požadavku na výplatu zisku ale kontakt ustal. Mladík žádné peníze...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky podvod, Internet, celní poplatky, postel, USA, podvodník, 170 tisíc, policie, Olomouc, poplatek, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na internetu žena prodávala postel za pár korun, podvodník ji obral o 170 tisíc  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.