Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Razie na Uničovsku. Kriminalisté našli odsouzeného recidivistu za tapetou v podkroví

Nástražné systémy, puška s optikou i vybavení pro výrobu drog. To vše ukrýval jeden z rodinných domů na Uničovsku. Do stavení zavítaly při zásahu policejní jednotky, které hledaly odsouzeného muže. Před policisty se schoval v úkrytu v podkroví, nakonec se ho podařilo zadržet.

Olomoučtí kriminalisté pátrali po čtyřiapadesátiletém muži, který nenastoupil do vězení za převážně majetkovou trestnou činnost. Soud proto vydal příkaz k jeho dodání do výkonu trestu a příkaz k zatčení.

„Operativním šetřením kriminalisté zjistili, že by se měl muž ukrývat v rodinném domě v jedné z obcí na Uničovsku. Ve středu 27. dubna v ranních hodinách proběhla realizace celého případu,“ uvedla policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Cesta k domu ale nebyla bez překážek. V okolí i uvnitř budovy se nacházela řada po domácku vytvořených zabezpečovacích systémů. „Nejen z tohoto důvodu, ale také s ohledem na další možné nepředvídatelné nástrahy, zasahovala na místě i pyrotechnická služba. Ta celou soustavu nástrah nakonec vyhodnotila pouze jako upozorňující, bez výbušného systému,“ přiblížila verdikt odborníků o neobvyklé ochraně domu mluvčí Vaňharová.

Bezdomovec se udal na policii za vraždu kumpána. Mladík brutální útok zázračně přežil

Případ brutální vraždy ve stadiu pokusu řešili krajští kriminalisté také na Přerovsku. Jedenatřicetiletý muž škrtil a kovovou tyčí bil svého známého z bezdomovecké komunity, napadený mladík jako zázrakem přežil. Útočník se sám udal na policii....

Policisté se mohli vydat do interiéru budovy. Hledaného recidivistu ale objevili až po chvíli. „V podkroví domu nalezli policisté pod tapetou otvor, který jak později zjistili, tvořil vstup do zbudovaného úkrytu,“ řekla Petra Vaňharová.  V podkroví se schovával muž, který měl tou dobou odpykávat svůj takřka čtyřletý trest ve vězení.

„S policisty zprvu nespolupracoval. Své počínání si nakonec rozmyslel, úkryt opustil a vydal se do rukou policie,“ konstatovala Vaňharová.

Při prohledávání domu nalezli kriminalisté několik předmětů, které v dalším projednávání případu zadrženému muži zřejmě přitíží. V domě měl vybavení pro nedovolenou výrobu omamných a psychotropních látek i zbraň „Konkrétně se jednalo o různé chemikálie, prázdné blistry od léků, plynový hořák, stojan s laboratorním sklem a další. Navíc zde policisté v rámci provedené domovní prohlídky zajistili i dlouhou střelnou zbraň s optikou, spolu se střelivem,“ specifikovala mluvčí Vaňharová.

Muž je tak nyní podezřelý ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a přečinu nedovoleného ozbrojování. „V souvislosti s drogovou problematikou byl muž již v minulosti soudně trestán. Po provedených úkonech skončil v olomoucké vazební věznici,“ doplnila za Policii ČR Petra Vaňharová.

VIDEO: Zátaras, střelba i sprint po poli. Kriminalisté u Olomouce chytili zloděje luxusních aut

Majitel luxusního mercedesu možná poklidně spal v rakouském bydlišti v domnění, že jeho auto nehybně čeká u domu. Realita však byla jiná. Zátarasy, střelba do vzduchu - vůz zastavovali na dálničním obchvatu Olomouce při bleskovém zásahu...

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie České republiky

Štítky Krimi, drogy, recidivista, domovní prohlídka, vězení, Uničov, Olomoucký kraj, loft, dům, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Razie na Uničovsku. Kriminalisté našli odsouzeného recidivistu za tapetou v podkroví  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.