Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Konopí na balkóně a varna v lese. Kriminalisté z Jeseníku obvinili muže z výroby drog

Nikoliv v úkrytu domova či jiné budovy, ale v lesích v okolí Jeseníku vařil pervitin čtyřicetiletý muž z Jesenicka. Vybavení pro výrobu drog u něj policisté přesto našli při domovní prohlídce a při výslechu se jim delikvent přiznal k přípravě omamných a psychotropních látek z polských léků. Na balkóně bytu k tomu pěstoval konopí.

Jeseničtí kriminalisté muže zadrželi v úterý a ten den u něj v bytě provedli také domovní prohlídku. Na místě zajistili předměty a suroviny, které slouží k výrobě metamfetaminu a okolo 40 gramů sušeného konopí.

„Kriminalistům se k páchání trestné činnosti doznal. Uvedl, že od dubna do října roku 2020 v místě svého bydliště na balkoně vypěstoval konopí, které sklidil a usušil. Sušenou hmotu pak užíval pro vlastní potřebu. Zbývající část vydal policistům při domovní prohlídce,“ informovala policejní mluvčí Marie Šafářová.

Razie na Uničovsku. Kriminalisté našli odsouzeného recidivistu za tapetou v podkroví

Nástražné systémy, puška s optikou i vybavení pro výrobu drog. To vše ukrýval jeden z rodinných domů na Uničovsku. Do stavení zavítaly při zásahu policejní jednotky, které hledaly odsouzeného muže. Před policisty se schoval v úkrytu v podkroví,...

Muž přiznal také nejméně pět případů, kdy vyrobil z léků opatřených v Polsku asi deset gramů metamfetaminu. „Drogu vyráběl na různých místech v lesním porostu na Jesenicku. Pervitin pak sám užíval,“ zmínila mluvčí Šafářová s tím, že po sdělení obvinění byl muž propuštěn a bude stíhán na svobodě.

Z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami podezírají kriminalisté i o šest let mladšího muže z regionu Jesenicka. „Podezřelý si měl letos od ledna do poloviny dubna neoprávněně opatřovat na Šumpersku metamfetamin (pervitin), který jednak sám užíval, jednak jej opakovaně poskytoval zdarma nebo za úplatu minimálně třem osobám,“ řekla ke druhému případu Marie Šafářová.

Opilý řidič omylem zajel do policejního areálu. Přiznal, že pil den předtím a nadýchal tři promile

Že alkohol může nepříjemným způsobem ovlivnit schopnost orientace za volantem poznal o víkendu řidič na dálnici D35. Opilý šofér jel natankovat, při návratu z čerpací stanice ale neodbočil zpět na autostrádu. Omylem zajel do areálu dálničního...

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Krimi, drogy, marihuana, pervitin, Jeseník, Policie ČR, balkon, výroba, okres Jeseník, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konopí na balkóně a varna v lese. Kriminalisté z Jeseníku obvinili muže z výroby drog  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.