Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Policie dopadla vandala, který řádil v Zábřehu. Do aut vyryl hluboké rýhy

Policisté dopadli vandala, který v druhé polovině února poškodil několik aut zaparkovaných v Zábřehu na Šumpersku. Do laku vyryl dlouhé rýhy a svým řáděním způsobil škodu přes dvě stě tisíc korun. Devětačtyřicetiletému muži ze Zábřehu hrozí až dva roky vězení. K jeho dopadení pomohli svědci z řad veřejnosti.

Mluvčí policie Marie Šafářová uvedla, že poškozených bylo v polovině února sedm osobních vozidel na veřejně přístupném parkovišti v jednosměrné ulici Ladislava Fialy v Zábřehu.

"V laku byly vytvořené různě dlouhé hluboké rýhy. Majitelé to oznámili policii, která se obrátila s žádostí o spolupráci na veřejnost. Sami obyvatelé přilehlých domů začali být ostražitější a více sledovali, co se děje. Přibližně dva týdny se nic nestalo, až do noci na sobotu 12. března," popsala  mluvčí.

V sobotu během dopoledne lidé z Fialovy ulice a navazující ulice Na Farském zjistili, že je poškozený lak u dalších sedmi aut. V laku byly opět hluboké rýhy.

"Jeden z poškozených pak policisty nasměroval na možného pachatele. V noci si všiml muže procházejícího až nápadně blízko kolem řady zaparkovaných aut. A dotyčného poznal," dodala mluvčí.

Při výslechu se vandal přiznal a vypověděl, že auta poškodil svazkem klíčů. Na otázku, proč to udělal, však odpovědět nedokázal. Celková škoda byla 201 tisíc korun. Policie vede zkrácené přípravné řízení pro trestný čin výtržnictví a poškození cizí věci, za který hrozí až dva roky vězení.

"Pachatele se podařilo dopadnout díky poznatkům a informacím získaným od občanů. Za spolupráci všem moc děkujeme," uvedla mluvčí policie.

Vandal v noci v Zábřehu vyryl rýhy do několika aut. Policie hledá svědky

Policie hledá svědky vandalismu v Zábřehu. V noci na sobotu neznámý výtržník poškodil minimálně čtyři osobní auta, do laku vyryl dlouhé a hluboké rýhy. Škoda je téměř padesát tisíc korun. Vandalovi hrozí až rok vězení a policie žádá veřejnost,...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky vandal, rýhy, lak, automobil, dopadení, trestní stíhání, policie, Zábřeh, okres Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie dopadla vandala, který řádil v Zábřehu. Do aut vyryl hluboké rýhy  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.