Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Jsem tvůj synovec, tvrdil šejdíř seniorovi a chtěl peníze. Osmdesátník se napálit nenechal

Náhodnému setkání se synovcem zprvu uvěřil dvaaosmdesátiletý senior v centru Olomouce. Jednalo se však o cizího muže, který brzy požádal o půjčku na auto. Důchodce chtěl svému příbuznému pomoct a zamířil k bankomatu. Postupně mu ale docházely nesrovnalosti a podvodník nakonec odešel s prázdnou. Nyní po něm pátrají policisté.

Slovo dalo slovo a neznámý muž žádal v neděli odpoledne dvaaosmdesátiletého seniora o patnáct tisíc korun. Ten mu nejprve věřil, protože se s ním několik let neviděl. „Jelikož mu chtěl v jeho prosbě vyhovět, vypravil se spolu s ním na pobočku banky, ve které má vedený účet. Zde si senior z bankomatu vybral požadovaný obnos, který si vložil do peněženky. Po odchodu z banky začal nad celým dosti podivným jednáním více přemýšlet,“ vylíčila začátek případu mluvčí Policie České republiky Petra Vaňharová.

Starý muž tak požádal údajného synovce o předložení občanského průkazu, ten mu však odvětil, že si doklad zapomněl v autě. Senior tak chtěl po muži vědět jméno jeho matky a sestry. „Zaskočený muž pro něj uspokojivé odpovědi bohužel neměl. Senior si byl již v tuto chvíli víceméně jistý, že má co dočinění s podvodníkem,“ přiblížila mluvčí Vaňharová.

Na internetu žena prodávala postel za pár korun, podvodník ji obral o 170 tisíc

Neznámému podvodníkovi naletěla pětadvacetiletá žena z Olomoucka, která na internetu prodávala postel za pár tisíc korun. Ozval se jí muž, že je zrovna v USA, a požádal o zaslání postele a zaplacení celních poplatků. Neopatrná žena na to kývla, a...

Falešný příbuzný ještě nabídl telefonický hovor se svou údajnou matkou tedy sestrou seniora, ale ani telefonát ostražitého důchodce nepřesvědčil.
„Senior požádal dotyčnou, aby mu uvedla typické rysy svého syna. Obstojné odpovědi se však nedočkal. Hovor ukončil, svému údajnému synovci řekl, že mu nevěří, peníze mu nedá a vešel do autobusu. Podvodník nastoupil za ním a ještě se jej snažil přemlouvat k vydání peněz,“ řekla k neodbytnému chování šejdíře policejní mluvčí.

To však vzalo záhy za své, když senior zavolal ze svého mobilu sestře, která mu svého syna popsala a charakteristika rozhodně neodpovídala údajnému příbuznému v autobuse. „Podvodník pochopil, že zde nepochodí a na nejbližší možné zastávce s prázdnou autobus opustil,“ uzavřela mluvčí Vaňharová s tím, že policie případ prověřuje pro podezření ze spáchání přečinu podvodu. V případě dopadení, prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli mimo jiné trest odnětí svobody až na dvě léta.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Krimi, podvod, peníze, senior, důchodce, Olomouc, Policie ČR, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jsem tvůj synovec, tvrdil šejdíř seniorovi a chtěl peníze. Osmdesátník se napálit nenechal  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.