Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Vandal v centru Olomouce poničil desítku aut. Převrátil i přenosné WC

Více jak desítku zaparkovaných automobilů poškodil minulý týden v noci v centru Olomouce neznámý vandal. Jeho řádění většinou odnesla zrcátka, na některých autech výtržník také poškrábal lak. Kromě toho převrátil popelnici a přenosné WC. Škoda půjde do desetitisíců korun, vandalovi hrozí dva roky.

Policie dopadla vandala, který řádil v Zábřehu. Do aut vyryl hluboké rýhy

Policisté dopadli vandala, který v druhé polovině února poškodil několik aut zaparkovaných v Zábřehu na Šumpersku. Do laku vyryl dlouhé rýhy a svým řáděním způsobil škodu přes dvě stě tisíc korun. Devětačtyřicetiletému muži ze Zábřehu hrozí až...

"Dosud neznámý pachatel poškodil více jak desítku automobilů zaparkovaných na ulici v centru Olomouce. Ve všech případech se jednalo o poškození na pravé straně aut. Výtržníkovo počínání většinou odnesla zpětná zrcátka, u kterých buď rozbil skleněnou výplň, poškrábal jejich plastový kryt nebo je rovnou vytrhl z ukotvení. U některých automobilů poškrábal lak dveří a blatníků," popsala mluvčí policie Petra Vaňharová.

Na svém místě nezůstala ani popelnice na směsný odpad a přenosné WC, které vandal převrátil. Přesná škoda doposud není vyčíslená.

"Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů výtržnictví a poškození cizí věci. V případě prokázání viny hrozí pachateli až dvouletý pobyt za mřížemi," dodala mluvčí policie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky vandal, automobil, zrcátko, lak, škoda, WC, police, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vandal v centru Olomouce poničil desítku aut. Převrátil i přenosné WC  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.