Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Ozbrojený motorkář na sebe v Olomouci upozornil poznávací značkou z kartonu. Doma měl varnu pervitinu

V policejní cele skončil čtyřiačtyřicetiletý motorkář, který na sebe v Olomouci upozornil poznávací značkou vyrobenou z kusu kartonu. Měl u sebe střelnou zbraň a sáčky s pervitinem. Při domovní prohlídce policie objevila výrobnu drog, marihuanu, náboje a kreditní karty. Soud nyní rozhoduje o vazbě, muži hrozí až deset let vězení.

Policisté motorkáře kontrolovali ve středu večer v ulici Velkomoravská. Motorku Kawasaki řídil čtyřiačtyřicetiletý muž se zákazem řízení, policejní hlídku zaujal hned na první pohled.

"Měl totiž na motorce registrační značku vyrobenou z kusu kartonu. Policisté podle VIN kódu zjistili, že stroj nemá sjednané povinné pojištění a technická kontrola mu uplynula v červenci loňského roku. Řidič se při kontrole odmítl podrobit testu na návykové látky i lékařskému vyšetření. Policisté také zjistili, že muž má do října 2024 soudem v Olomouci uložen zákaz řízení všech motorových vozidel," popsal mluvčí policie Libor Hejtman.

To však nebylo zdaleka všechno. Policisté u muže objevili střelnou zbraň s náboji ráže 9 milimetrů. Měl sice zbrojní průkaz, ale na jméno jiné osoby. Sám povolení k držení zbraně nemá. Strážci zákona dále našli dva igelitové sáčky a skleněnou ampuli s bílou krystalickou látkou, kterou test identifikoval jako pervitin. 

VIDEO: Při kontrole ve Štítech celníci objevili léky k výrobě drog. Prodaly by se za téměř 900 tisíc

Při běžné kontrole projíždějícího vozu zabavili celníci ve Štítech na Šumpersku velké množství léků, které se využívají k výrobě drog. Z více než 12 tisíc tablet by šlo vyrobit přibližně 890 gramů pervitinu, který má na černém trhu hodnotu téměř...

Policisté muže zadrželi a skončil v cele. Kriminalisté poté požádali soud o povolení domovní prohlídky, při které objevili věci související s nelegální výrobou a distribucí drog, několik desítek gramů marihuany, tři zbraně s náboji a několik osobních dokladů a kreditních karet na různá jména.

Muže dnes vyšetřovatelé obvinili ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a z přečinů výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky, nedovolené ozbrojování a maření výkonu úředního rozhodnutí, za které hrozí až deset let vězení.

"Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí muže do vazby," potvrdil mluvčí policie Hejtman.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky drogy, zbraň, výroba, náboje, pervitin, marihuana, motorkář, doklady, policie, Olomouc, metamfetamin, karton, Kawasaki

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ozbrojený motorkář na sebe v Olomouci upozornil poznávací značkou z kartonu. Doma měl varnu pervitinu  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.