Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Muže v Hranicích okradl mladík, se kterým popíjel. Mobil hned prodal, občanku spálil

Až po třech dnech od okradení přišel situaci řešit na policii muž v Hranicích. V noci ze čtvrtka na pátek ho měli prošacovat a připravit o osobní věci dva neznámí lapkové. Po krátkém vyšetřování se ukázalo, že podnapilého čtyřicátníka okradl jeho devatenáctiletý známý, který ho předtím praštil do hlavy.

Okradený muž policistům v pondělí řekl, že k situaci mělo dojít ve čtvrtek na Olomoucké ulici v Hranicích nedaleko benzínky. Když ležel na zemi po vypití alkoholických nápojů, měli mu dva neznámí lidé nabídnout pomoc. Místo toho ho pak prý prošacovali a ukradli mu mobil, peníze i platební kartu či sluchátka.

Opilá žena spala pod lavičkou, opodál plakalo její dítě. Na služebně pak demolovala zařízení

Namol opilou ženu, která spala pod lavičkou na autobusové zastávce v Kojetíně na Přerovsku, museli budit policisté. Opodál totiž plakalo její dítě. Třicátnici převezli na služebnu, kde žena začala demolovat vybavení. Nakonec putovala na záchytku do...

„Na případu policisté z Hranic intenzivně pracovali a následující den po oznámení se podařilo podezřelého zadržet. Na základě zjištěných nových okolností se případ udál trochu jinak, než jak byly uvedeny prvotní informace,“ oznámila policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Poškozený čtyřicátník popíjel se skupinou přátel na různých místech v Hranicích. Když se parta vydala v noci z Olomoucké ulice k lávce přes potok Velička, zůstal na chvíli pozadu. Od skupiny se odpojil i devatenáctiletý mladík a vrátil se za ním zpět k lávce. „Po starším muži chtěl cigarety, které mu trčely z kapsy. Na to ale oslovený zareagoval odmítavě a nečekaně za to schytal takovou ránu do hlavy, že po ní upadl na zem. Jakmile se přetočil na záda, tak mu podezřelý prošacoval kapsy kalhot a ukradl mu zmíněné cigarety, sluchátka, mobilní telefon v pouzdře, kde měl 400 korun, občanku a platební kartu,“ rozuzlila incident mluvčí Zajícová s tím, že podezřelý s policisty po zadržení spolupracoval a celé napadení jim popsal.

Pomoc při pátráních i rvačkách. Strážníci v Jeseníku dostanou čtyřnohého parťáka Queena

S řešením situací v ulicích či parcích Jeseníku by měl již za pár týdnů pomáhat městským strážníkům nový čtyřnohý parťák. Řady městské policie rozšíří německý ovčák přezdívaný Queen. Pořízení psa ze šumperské chovatelské stanice schválila rada města.

Zatímco napadený muž po úderu do hlavy na místě spal a později odešel domů, jeho mobil ještě té noci pachatel prodal za pětistovku a za získané peníze si koupil další cigarety a jídlo. „Občanku s platební kartou zapálil zapalovačem a pak zahrabal do listí za obchoďákem na ulici Mlýnský příkop,“ doplnila Miluše Zajícová.

Podle původního oznámení řešili policisté případ jako krádež a neoprávněné opatření platebního prostředku, vzhledem k nově zjištěným okolnostem ale čin překvalifikovali na loupež. „Bylo zahájeno trestní stíhání podezřelého, které je vedeno na svobodě. Úplně čistý trestní rejstřík agresor taky nemá. Za loupež mu hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let,“ uvedla Zajícová.      

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Krimi, krádež, loupež, peníze, mobil, alkohol, hranice, Policie ČR, platební karta, cigareta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muže v Hranicích okradl mladík, se kterým popíjel. Mobil hned prodal, občanku spálil  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.