Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Nezletilá dívka nadýchala v Přerově jeden a půl promile. Na policii pro ni autem přijel stejně opilý otec

Kuriózní rodinný případ hned dvojího zakázaného požití alkoholických nápojů řešil strážníci městské policie v Přerov. Na autobusovém nádraží narazili na opilou nezletilou dívku a zavolali jejímu otci, aby ji vyzvedl na služebně. Muž nezvolil nejrozumnější přístup k řešení této události. Pro dceru totiž přijel autem také pod vlivem alkoholu, což neuniklo pozornosti policistů.

Krátce před odjezdem posledních večerních autobusů procházala hlídka městské policie nástupiště nádraží, když si na lavičce všimli spíci dívky s plyšovou čepicí ve stylu pokémona Pikachu. „Strážníci náctiletou dívčinu probudili, aby zjistili, zda se jí snad pokémon neprojedl do hlavy. Evidentně neprojedl, ale propil, neb začala mumlat cosi o pár pivech. Přístroj, do něhož dívka dýchla, následně převedl pojem pár piv do hodnoty jedno a půl promile,“ vylíčil svým typickým rukopisem mluvčí přerovských strážníků Miroslav Komínek.

Dým se valil i zavřenými okny, vzpomíná zachránce mladíka. Dům zapálil jeho děda

Starosta Hranic ocenil dobrovolného hasiče a kominíka, který v polovině května v Lipníku nad Bečvou na Přerovsku zachránil z hořícího domu šestadvacetiletého mladíka. Pohotově mu přistavil žebřík. Dům zřejmě kvůli rodinným sporům zapálil mladíkův...

Strážníci podnapilé děti a mládež obvykle předávají rodičům, dívka však bydlela ve vesnici kus od Přerova. Strážníkům se podařilo s otcem děvčete spojit pouze prostřednictvím messengeru, telefonicky byl totiž nedostupný. „Muž prsty na displeji přislíbil, že si dceru osobně vyzvedne na služebně, kam se co nejrychleji dostaví. Jak řekl, tak se i stalo. O pár desítek minut později zahlédla hlídka vůz, který projel jednosměrkou a zastavil na chodníku před strážnicí,“ popsal příjezd rodinného příslušníka proviněné dívky Komínek.

Když strážníci řidiče upozornili na nevhodný způsob parkování, zaznamenali z auta charakteristický odér lihových nápojů. „Po dechové zkoušce se podezření ukázalo jako sudé. Tatínek držel rovinu a nadýchal taktéž promile a půl. Večer tak skončil jinak, než si oba plánovali. Mladá dáma putovala do nemocnice k vystřízlivění, jelikož již nebyl, kdo by ji vyzvedl a její odvoz pokračoval na policejní stanici. Zkrátka pitomý nápad na druhou,“ uzavřel neobvyklou kauzu mluvčí Komínek.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Krimi, alkohol, řízení, auto, mladistvý, policie, Městská policie Přerov, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezletilá dívka nadýchala v Přerově jeden a půl promile. Na policii pro ni autem přijel stejně opilý otec  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.