Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Fenka měsíce trpěla hladem i neléčenými záněty. Majitele stíhá policie

Extrémně podvyživenou a nemocnou fenku stafordšírského teriéra zajistili u muže na Olomoucku pracovníci Krajské veterinární správy letos v březnu. Zvíře trpělo u dvaadvacetiletého majitele hladem, žízní i neléčenými záněty. Za týrání mladíkovi rozí až pět let vězení, případem se zabývají olomoučtí kriminalisté.

Na začátku března zamířili zástupci Krajské veterinární správy pro Olomoucký kraj na dvojici kontrol chovu zhruba tříleté fenky stafordšírského teriéra. Závěry šetření byly znepokojivé a pracovníci krajské veterinární správy předali podnět na policii. „Fenka v době provedených kontrol trpěla extrémní vyhublostí, projevující se především zvýrazněnou kosterní soustavou, zapříčiněnou kompletní ztrátou podkožního tuku a silné ztráty svalové hmoty. Dále měla silnou ztrátu srsti a zhrubělou kůži zevních zvukovodů, která byla patrně zapříčiněna jejich opakovanými neléčenými záněty. Ty se podepsaly i na stavu špiček ušních boltců, na kterých byly tržné krvácivé rány,“ vylíčila zjištění odborníků policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Policejní pes Jágr dopadl dva sprejery. Snažili se utéct z ozdravovny ve Vojtěchově

Dva sprejery, kteří se ve středu večer snažili utéct z bývalé ozdravovny ve Vojtěchově na Prostějovsku, dopadl policejní pes Jágr. Muži pokreslili vrata, dveře, ale například i vypuštěný bazén. Noc strávili v policejní cele, za poškození cizího...

Při druhé kontrole dvaadvacetiletý muž zuboženého pejska dobrovolně předal spolku na ochranu zvířat. „V případě jeho nesouhlasu by mu bylo zvíře stejně odebráno,“ podotkla mluvčí Vaňharová.

Podle zjištění kriminalistů trpěla fenka ve stresových situacích a nevyhovujících podmínkách nejméně sedm měsíců. „Mělo se jednat především o omezování výživy a napájení chovaného psa, dále měla být fena umístěna v jedné místnosti bytu a tím jí byla omezena svoboda pohybu a v neposlední řadě nebyla fence poskytnuta adekvátní péče v souvislosti s opakujícími se záněty vnějších zvukovodů,“ specifikovala Petra Vaňharová.

Pomoc při pátráních i rvačkách. Strážníci v Jeseníku dostanou čtyřnohého parťáka Queena

S řešením situací v ulicích či parcích Jeseníku by měl již za pár týdnů pomáhat městským strážníkům nový čtyřnohý parťák. Řady městské policie rozšíří německý ovčák přezdívaný Queen. Pořízení psa ze šumperské chovatelské stanice schválila rada města.

Po třech měsících se má fenka díky kvalitní péči již výrazně lépe. „Je aktivní, veselá, hravá a má stále chuť k jídlu. Již po dvou měsících od odebrání původnímu majiteli přibrala osm kilogramů, byla téměř zcela zasrstěná a neměla strupy ani krvavé rány na uších,“ přidala dobrou zprávu policejní mluvčí.

Muž podezřelý z týrání zvířete je trestně stíhán na svobodě, za tento přečin mu v případě odsouzení hrozí až pět let vězení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Krimi, týraní zvířat, pes, teriér, Olomouc, Policie ČR, Krajská veterinární správa, zánět, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fenka měsíce trpěla hladem i neléčenými záněty. Majitele stíhá policie  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.