Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Kvůli kabelce srazil lupič seniorku z kola. O mobil předtím přišel i bezbranný invalida

Dvojici případů bezohledného obohacení se na úkor starších lidí vyšetřují policisté v Prostějově. Neznámý pachatel okradl v noci nedaleko centra města invalidního muže, o kus dál pak policisté šetřili oloupení seniorky. Tu někdo shodil za jízdy z kola, sebral jí kabelku a z místa rychle zmizel.

Zdravotní indispozice staršího invalidního muže využil v sobotu po jedné hodině ranní neznámý pachatel v ulici Jihoslovanská v Prostějově. „Pachatel si stoupl před poškozeného a začal ho šacovat,“ popsala situaci policejní mluvčí Miluše Zajícová. Vzhledem k horšímu zdraví se okrádaný muž bránil neúspěšně. „Neznámý lapka mu bez výhružek vzal nejprve dokladovku, kterou mu ale vzápětí vrátil, protože bez hotovosti pro něho byla bezcenná. V jeho vestě ale našel mobilní telefon, o který ho připravil a z místa zmizel. Škodu si okradený muž vyčíslil na 3 200 Kč,“ konstatovala mluvčí Zajícová.

Skákal po autech, v cele urval i vodovodní baterii. Policisté zklidňovali běsnícího cizince

Těžko zvládatelné návaly agrese předváděl v sobotu v noci dvaačtyřicetiletý cizinec v Tovačově, kde kopal s rozběhem do zaparkovaných aut. Po příjezdu policie skončil v cele, kde v ničení pokračoval a ohrožoval i své zdraví. O opilého muže se tak...

Prostějovští policisté vyšetřují od soboty také případ oloupení seniorky. Tu napadl na chodníku spojujícím Joštovo náměstí a ulici Dolní neznámý muž. „Žena policisty obeznámila s tím, že jela na kole a z levé strany se k ní přiblížil muž, jedoucí taktéž na jízdním kole stejným směrem, když ucítila ránu do zad, po které ztratila rovnováhu a upadla i s kolem na travnatou plochu. Pachatel využil její bezbrannosti a z košíku pověšeného na předních řídítkách jí ukradl kabelku a než se žena vzpamatovala a dala dohromady, byl pryč,“ vylíčila Miluše Zajícová.

V kabelce měla žena peněženku s hotovostí, platební kartu a dva mobilní telefony, škoda pak činila 6 100 korun. „Případ byl kvalifikován s ohledem na použité násilí jako zločin loupež a také ho prověřujeme pro přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ doplnila mluvčí Zajícová.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie České republiky

Štítky Krimi, krádež, loupež, peníze, mobil, Prostějov, Policie ČR, kabelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli kabelce srazil lupič seniorku z kola. O mobil předtím přišel i bezbranný invalida  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.