Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Se čtyřmi promile vrazil cyklista do policejního auta. Další opilec se po pádu zaklínil do kola

Nebezpečného chování cyklisty si všimli policisté na okraji Mohelnice. S kontrolou muže, který najížděl na auta, to ale nebylo snadné. Kolař nejprve odmítal zastavit a nakonec naboural do služebního vozu. Dechová zkouška odhalila hodnotu přes čtyři promile alkoholu. Případy cyklistů výrazně zmožených lihovinami se zabývali také hlídky v Přerově i Prostějově.

Podivného pohybu cyklisty, který najížděl na auta, si všimla hlídka policie ve středu odpoledne v Mohelnici na Uničovské ulici. „Policisté se jej rozhodli zastavit a zkontrolovat. Cyklista však na zapnutý maják nereagoval a v jízdě pokračoval dál. Po chvíli odbočil na místní komunikaci u firemního areálu a zastavil. Když u něj hlídka se služebním vozem zastavila, nasedl opět na kolo, rozjel se a do stojícího policejního auta narazil. Po nárazu pak z kola spadl před auto,“ vylíčila policejní mluvčí Marie Šafářová. O chvíli později bylo v případu jasněji, po dechových zkouškách ukázal přistroj hodnoty 3,49 až 4,05 promile alkoholu. Sedmačtyřicetiletý muž se při své jízdě s karambolem nezranil, způsobil ale škodu 10 tisíc korun. Situaci bude jako přestupek řešit příslušný správní orgán.

V serpentinách pod Červenohorským sedlem motorkář srazil dva cyklisty

Dva cyklisty srazil v serpentinách pod Červenohorským sedlem v Jeseníkách motorkář. Podle policie se nedíval před sebe, ale sledoval silnici za sebou ve zpětném zrcátku. Motorkář i cyklisté se zraněními skončili v nemocnici.

S nulovou tolerancí alkoholu pro cyklisty si ve středu nedělal starosti ani starší muž v Přerově, to se mu ale citelně vymstilo. Při najíždění na chodník na ulici Kopaniny havaroval a zůstal zaklíněný v jízdním kole. „Měl štěstí, protože šly kolem tři dívky, které mu pomohly vstát. Zmožený cyklista ale zareagoval poněkud překvapivě. Snažil se nasednout na kolo a dál pokračovat ve zdraví ohrožující nebezpečné jízdě. Než se ale stihl rozjet, ležel znova na zemi i s kolem,“ popsala policejní mluvčí Miluše Zajícová. Muž už se zvednout nedokázal, na místo zamířili policisté i sanitka. Poraněný cyklista nadýchal 2,73 a 2,65 promile a bude se zpovídat z přestupku proti zákonu o provozu na pozemních komunikacích.

Jen s mírně nižší hladinou alkoholu v dechu usedl na kolo čtyřiatřicetiletý muž v Prostějově. Když odbočoval k ubytovně u ulice Kojetínská, nezvládl manévr a spadl na silnici. Se zraněním ho musela záchranka odvézt do nemocnice. „Ještě než byl z místa zdravotníky převezen, byla u něho provedena dechová zkouška s pozitivními výsledky a to konkrétně 2, 41 a 2, 55 promile alkoholu v dechu. Policistům cyklista potvrdil, že před jízdou vypil jedno pivo a tři deci vodky. Událost evidujeme jako přestupek,“ doplnila mluvčí Zajícová.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie České republiky

Štítky Krimi, alkohol, nehoda, cyklista, kolo, Přerov, Prostějov, Mohelnice, Policie ČR, dechová zkouška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Se čtyřmi promile vrazil cyklista do policejního auta. Další opilec se po pádu zaklínil do kola  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.